Κερν: Στην Ελλάδα δόθηκαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν

Στην Ελλάδα δόθηκαν υποσχέσεις σε σχέση με την παροχή βοήθειας για το προσφυγικό οι οποίες σε μεγάλο βαθμό δεν τηρήθηκαν ανέφερε ο αυστριακός καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, κατά τη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό που έγινε στη Βιέννη.

Πρόσθεσε ότι στη Σύνοδο συζητήθηκε η περαιτέρω διαχείριση της Συμφωνίας με την Τουρκία και υπήρξε η εκτίμηση ότι η χώρα τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη εξασφάλισης της συμφωνίας με την Τουρκία που συνδέεται με την απελευθέρωση της βίζας, αλλά και με τεχνικά προβλήματα που τέθηκαν με ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκόμενους.

Τα αποτελέσματα της Συνόδου θα κοινοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ θα ενημερωθούν και οι επί μέρους χώρες για σχετικές ενέργειες.

Στο μεταξύ, την ανάγκη η Ευρώπη να επιταχύνει τις προσπάθειές της για να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση, συνάπτοντας νέες συμφωνίες για γρήγορο επαναπατρισμό των προσφύγων εκείνων, που αίτημα τους για χορήγηση ασύλου απορρίπτεται, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση και ταυτόχρονα οι χώρες να σταθούν στο ύψος των ανθρωπιστικών ευθυνών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy