Κίνα: Μείωση της διοικητικής υποστήριξης κατά 5,3 δισ. δολάρια

Οι Αρχές της Κίνας μείωσαν το οικονομικό κόστος της διοικητικής υποστήριξης υποδομών της χώρας κατά 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε ποσοστό 45,5% του ετήσιου κόστους μείωσης των δαπανών, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας.

Προκειμένου να εξοικονομηθούν τα παραπάνω κονδύλια ακυρώθηκε η κατασκευή διοδίων σε περιοχές των κινεζικών επαρχιών, ενώ εφαρμόστηκε πιλοτική διαδικασία για τις δημοπρασίες στον τομέα των μεταφορών, μέσω του διαδικτύου.

Παράλληλα, αυξήθηκαν οι επενδύσεις του υπουργείου στην κατασκευή υποδομών κατά 23,8%, έναντι του συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων.

Η μείωση του κόστους της διοικητικής υποστήριξης και των υποδομών εντάσσεται σε σχέδιο μείωσης των επιβαρύνσεων των εταιρικών κοινοπραξιών, αλλά και της θετικής πορείας της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο ενέκρινε το πρόγραμμα για την κατασκευή αεροδρομίου στην επαρχία Γκουϊτζόου, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας, συνολικού οικονομικού ύψους 267 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αεροδρόμιο αυτό, θα κατασκευαστεί στην περιοχή Ουεϊνίνγκ, ενώ σχεδιάζεται για να εξυπηρετεί περισσότερους από 350.000 επιβάτες και να διαχειρίζεται 1.050 τόνους εμπορευμάτων κάθε χρόνο, μέχρι το 2025, σύμφωνα με την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή επενδύσεων (NDRC).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy