Κίνδυνο για επίρριψη ευθυνών στην ε/κ πλευρά σε περίπτωση αδιεξόδου βλέπει το ΑΚΕΛ

Τραγικό χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αδιεξόδου ή κατάρρευσης των συνομιλιών για λόγους διαδικασίας το ΑΚΕΛ. Σε γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου τονίζει ότι οι προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες στα ζητήματα διαδικασίας θα πρέπει να συνεχιστούν.

«Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος για να φτάσουμε σε μια διεθνή διάσκεψη η οποία να έχει προϋποθέσεις να πετύχει. Η Διεθνής Διάσκεψη θα ασχοληθεί με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, δηλαδή το θέμα της ασφάλειας, για το οποίο η Τουρκία οφείλει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Σημειώνουμε ότι οι θέσεις της Τουρκίας για αυτό το θέμα δεν βρίσκουν απήχηση διεθνώς», αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

«Κατά την άποψη μας, η δημιουργία προϋποθέσεων για να περάσουμε σε μια Διεθνή Διάσκεψη που να συγκεντρώνει προοπτικές επιτυχίας επιβάλλει τη συζήτηση και την επίτευξη συγκλίσεων στα σημαντικά ζητήματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού που ακόμα βρίσκονται σε εκκρεμότητα», προσθέτει.

«Στην παρούσα κατάσταση, θεωρούμε ότι η εισήγηση μας για διασταυρούμενη συζήτηση των σημαντικών εκκρεμούντων ζητημάτων ως ένα πακέτο και η άτυπη κατάθεση προτάσεων από μέρους των δυο ηγετών, μπορεί να δώσει διέξοδο στη διαδικαστική διαφωνία που υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.«Εάν οι διαπραγματεύσεις φτάσουν σε αδιέξοδο, πιθανόν να αναζητηθούν ευθύνες. Η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό της με τους χειρισμούς που θα κάνει έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί εύκολα να της αποδώσει ευθύνες», προειδοποιεί.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.