Κοινή «ομοσπονδιακή στέγη» προτείνει ο Izcan

Το στόχο της συγκέντρωσης των δυνάμεων που υποστηρίζουν την ομοσπονδία κάτω από «κοινή στέγη» ανακοίνωσε ο ηγέτης του τ/κ Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (BKP) Izzet Izcan.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Izcan μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση της κομματικής συνέλευσης, για συνένωση των κομμάτων της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και όλων όσοι υποστηρίζουν την ομοσπονδία, με ορίζοντα τις επόμενες «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα.

Όπως είπε ο κ. Izcan, η παρούσα «κυβέρνηση» δεν μπορεί να συνεχίσει και πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία στη «βουλή» για υποστήριξη της πολιτικής του Μουσταφά Ακιντζί.

Παρομοίασε το BKP με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, το Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) στην Τουρκία και το συνασπισμό της Ελιάς στην Ιταλία.

Αναφέρθηκε και στις αυξημένες προσδοκίες που δημιούργησε η ανάδειξη Ακιντζί στην ε/κ πλευρά και είπε ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων, του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και του λιμανιού της Αμμοχώστου θα είναι καταλύτης για τη λύση του Κυπριακού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy