Κοινή συνάντηση Γιούνγκερ – Αναστασιάδη – Ακκιντζί στην Κύπρο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε χθες στις Βρυξέλες ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ανακοινώνοντας πως κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει κοινή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ότι θα επισκεφθεί και τα κατεχόμενα.

Ο κ. Ακινζτί είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα γίνουν με τη λύση “συστατικό της ΕΕ και έτσι η ΕΕ ετοιμάζεται να τους ενσωματώσει  στους θεσμούς». Πρόσθεσε ότι “μέσα στη διαδικασία αυτή θα μπουν σε ευρωπαϊκούς κανόνες οι τουρκοκυπριακοί `θεσμοί`”.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, η ΕΕ συμφωνεί στο να εργαστεί ώστε να υπάρξει μια λύση και η συμφωνία να αποτελεί πρωτογενές δίκαιο.

Για το χαλούμι, είπε ότι στην συνάντησή με τον κ. Αναστασιάδη, βρήκαν μια φόρμουλα και θα την αναλάβουν τώρα οι διαπραγματευτές οι οποίοι θα βρουν λύση πριν την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ.

Πρόσθεσε ότι με την Τουρκία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς είναι πάντα σημαντικός ο ρόλος της αλλά αυτή τη στιγμή έχει δική της ημερήσια διάταξη με τις πολιτικές εξελίξεις για τη σύσταση κυβέρνησης.

Ο κύριος Ακιντζί, θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy