Κυπριανού: Ψεύδεται ο Προδρόμου – Τέθηκε το θέμα Συρία στο Συμβούλιο Αρχηγών

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Η κυπριακή κυβέρνηση υιοθετεί τον ισχυρισμό των δυτικών ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων.

Μιλώντας στον Άστρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι στο θέμα αυτό η κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της αλλά αποφασίζει στη βάση του ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. η οποία έχει συγκεκριμένη άποψη για το θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι χρέος όλων είναι η λήψη μέτρων για εξάλειψη της χρήσης τέτοιων όπλων. Δεν είμαστε, είπε, αφρικανική χώρα για να αποφασίζουμε μόνοι μας.

Σε ότι αφορά τις βρετανικές βάσεις είπε ότι όλες οι κυπριακές κυβερνήσεις διαχρονικά έδιναν διευκολύνσεις στη Μεγάλη Βρετανία μέσω των βάσεων, ακόμα και στις ΗΠΑ.
Χαρακτήρισε παράδοξο να ζητείται να λεχθεί τι είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην Τερέζα Μέι για το θέμα.

Αν κάποιοι επιδιώκουν την κατάργηση των Βάσεων και τη συνθήκη Εγκαθίδρυσης, είπε, θα έπρεπε να το θέσουν στη σύσκεψη των αρχηγών που έγινε πρόσφατα.

Είπε ψέματα ο Πρόδρομος Προδρόμου για τη σύσκεψη των αρχηγών στην οποία συζητήθηκε και το συριακό, δήλωσε στον Άστρα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ.

Πρώτος ο ίδιος, ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, έθεσε το θέμα για τα ψέματα που επιστρατεύουν οι ΗΠΑ για να χτυπήσουν άλλες χώρες.

Είπε επίσης ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν οι Βάσεις για το κτύπημα μιας φιλικής χώρας, θέση που στήριξε και ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Επομένως, σημείωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου λέει ψέματα.

Ψέματα λέει και η κα Μέι, πρόσθεσε, αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι Βάσεις χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στη Συρία, γι’ αυτό και το ΑΚΕΛ θέλει να μάθει τι απάντησε σε αυτό ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Όμως επειδή δεν έχουν απάντηση οι κυβερνώντες, συνεπιφέρονται με σοφιστείες, όπως αυτές του κ. Προδρόμου.

Ο Άντρος Κυπριανού συνέστησε τον κ. Προδρόμου να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι πλέον δεν είναι εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ αλλά εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπέδειξε ότι η αναφορά Προδρόμου ότι δεν είμαστε αφρικανική χώρα, μπορεί να προκαλέσει και διπλωματικά επεισόδια με αυτές τις χώρες.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ γνωστοποίησε ότι το ΑΚΕΛ μελετά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας νέας μεγάλης πορείας Ειρήνης, όπως αυτές που γίνονταν στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι η θέση του κόμματος για τις Βρετανικές Βάσεις δεν έχει αλλάξει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy