Κύπριος επιχειρηματίας έδιωξε τον Τραμπ από τον Παναμά

Κάθισε στο πιάνο και τραγούδησε το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοίζου, μόλις ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των εκπροσώπων του Τραμπ.

Ο Κύπριος ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου του μοναδικού ξενοδοχείου στη Λατινική Αμερική που ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι Αρχές του Παναμά του επέτρεψαν να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας, παύοντας τον Οργανισμό Τραμπ από αυτή, μετά από μία εβδομάδα διαμάχης για τον έλεγχο της ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Κύπριος επιχειρηματίας Ορέστης Φιντικλής, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Μαϊάμι, δήλωσε πως οι Αρχές του Παναμά, που βρέθηκαν σήμερα στο ξενοδοχείο παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, του έδωσαν το «πράσινο φως» να αναλάβει τη διοίκηση.

Μάλιστα, η υπεύθυνη των Αρχών του Παναμά δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο, έτσι οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή της την απόφαση, δεν γνωστοποιήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Οργανισμός Τραμπ δεν αντέδρασε άμεσα κάνοντας κάποιο σχόλιο για αυτή την εξέλιξη.

Σε μία σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κύπριος επιχειρηματίας στο ξενοδοχείο, πιστεύει πως νίκησε νομικά τον Οργανισμό Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί για τα μειωμένα έσοδα και τις χαμηλές κρατήσεις.

«Σήμερα, αυτή η διαμάχη διευθετήθηκε από τους δικαστές και τις Αρχές αυτής της χώρας», είπε ο Κύπριος επιχειρηματίας στους δημοσιογράφους. Μάλιστα, δήλωσε τόσο εντυπωσιασμένος από το νομικό σύστημα του Παναμά που δήλωσε πως σύντομα θα ζητήσει να γίνει πολίτης της χώρας.

Η διαμάχη είχε ξεκινήσει όταν ο Κύπριος επιχειρηματίας, μέτοχος σε ξενοδοχείο στον Παναμά του Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε τους εργαζόμενους να φύγουν από το κτίριο, σε μια προσπάθεια να αντικατασταθεί ο Οργανισμός Τραμπ στη διαχείριση του ξενοδοχείου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy