Κίπρις ποστασί: Κάτω των $10 δις η εξωτερική χρηματοδότηση για περιουσιακό

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε χθες η εργασία όσον αφορά τις ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης, με τη συμβολή και του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, γράφει η Κίπρις ποστασί που υπολογίζεται σε λιγότερο από 10 δις δολάρια.

Οι απεσταλμένοι της εφημερίδας στη Γενεύη επικαλούνται πηγές κοντά σε ξένους αρμοδίους και γράφουν ότι διαπιστώθηκε πως στο θέμα των αποζημιώσεων ένα μέρος μπορεί να καλυφθεί από εσωτερικές πηγές, ωστόσο θεωρήθηκε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ετοιμασίες για να προστατευθεί η ισορροπία και να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις όπως η επιπλέον επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών, πληθωρισμός και έλλειμμα στον προϋπολογισμό.Σημειώνεται ότι το περιουσιακό θεωρείται από τα πιο δύσκολα κεφάλαια και τα κριτήρια επί του περιουσιακού συζητούνται εδώ και δύο μέρες, όπως αναφέρεται, και εφόσον υπάρξει κατάληξη σε αυτό το κεφάλαιο, η πηγή ανέφερε στην Κίπρις ποστασί ότι η βάση για την εξωτερική χρηματοδότηση θα είναι έτοιμη. Το ποσό υπολογίζεται κάτω από τα 10 δις δολάρια ενώ ο ακριβής αριθμός θα οριστικοποιηθεί μετά από την ρύθμιση κάποιων ζητημάτων που έχουν μείνει ανοικτά στο περιουσιακό και το εδαφικό.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.