Κυριαρχία Πούτιν σε δημοσκόπηση

Τρεις στους τέσσερις Ρώσους, δηλαδή το 75% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Public Opinion Fund (POF).

Η εκλογική δημοτικότητα του Πούτιν έχει φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα. Πριν από έξι μήνες, το 71% των Ρώσων δήλωσε ότι είναι έτοιμο να ρίξει την ψήφο τους για τον νυν ηγέτη της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR), Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι μπορεί να υπολογίζει στο 4% των ψήφων, ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ στο 3%, ο ηγέτης του κόμματος Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ και ο πρώην ηγέτης του κόμματος Πολιτική Πλατφόρμα, Μιχαήλ Προχόροφ από 1% αντίστοιχα.

Επιπλέον μόλις το 1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα επιλέξει άλλους πολιτικούς και το 9% απάντησε ότι δεν θα πάει καθόλου στις εκλογές. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι η πλειοψηφία αυτών που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τον Πούτιν, δηλαδή το 95%, έχουν θετική άποψη για τον Ρώσο Πρόεδρο.

Περίπου 3.000 άτομα από 204 πόλεις και κωμοπόλεις σε 64 ομοσπονδιακές περιοχές της Ρωσίας συμμετείχαν στη δημοσκόπηση. Το στατιστικό σφάλμα δεν υπερβαίνει το 3,3%.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών Ντμίτρι Μπαντόφσκι δήλωσε ότι η εκλογική αξιολόγηση του Πούτιν αυξάνεται σταθερά κατά το τελευταίο έτος – από τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2014- μετά από το πραξικόπημα στην Ουκρανία και την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Από τότε, η αξιολόγηση του Ρώσου προέδρου από τους πολίτες έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν έπεσε κάτω από το 70% κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Πληροφοριών, Αλεξέι Μουκχιν δήλωσε ότι «υπό τις περιστάσεις των αντιρωσικών κυρώσεων και της οικονομικής αναταραχής, η επιρροή του Πούτιν στο εσωτερικό της χώρας δεν μειώνεται, και αυτό συμβαίνει όχι μόνο λόγω της εξωτερικής πίεσης που κινητοποιεί κοινωνικές ομάδες γύρω από αυτόν. Συμβαίνει επίσης επειδή ο ρωσικός λαός βλέπουν τον Πούτιν ως ένα πρόσωπο που μπορεί να ασχοληθεί με όλα αυτά τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, παρά τις περίπλοκες συνθήκες».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy