Κυρίτσης: Θα υπάρξει σχέδιο εθελούσιας εξόδου σε συνεργασία με ΣΚΤ

Εκ μέρους των συντεχνιών, ο ΓΓ της ΠΕΟ ο Πάμπης Κυρίτσης ανέφερε ότι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αλλά και πως υλοποιούνται οι δεσμεύσεις των κυβερνώντων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μετά την μετεξέλιξη του Συνεργατισμού. Οι συντεχνίες σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, απαιτούν να μη θυματοποιηθεί κανένας εργαζόμενος του Συνεργατισμού.

Παράλληλα είπε ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν δημιουργικό προσθέτοντας ότι υπήρξε επαναβεβαίωση ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν από τον Υπουργό Οικονομικών. Όπως εξήγησε, όσοι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν από το Συνεργατισμό, θα πάνε με όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις συμφωνίες, συμβάσεις και τις σχετικές νομοθεσίες. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει σχέδιο εθελούσιας εξόδου το οποίο όπως είπε πρέπει να είναι ελκυστικό προς τους εργαζομένους. Σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία όπως διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες το σχέδιο εθελούσιας εξόδου σε συνεργασία με την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα Κύπρου. Επίσης, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων που θα μείνουν στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα θα διασφαλίζονται.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως υπάρχει κατάληξη γιατί όπως είπε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε ότι οι προθέσεις των κυβερνώντων είναι καλές αλλά οι συντεχνίες περιμένουν να δουν ένα περίγραμμα για το πως υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΤΕΤΥΚ Λοϊζος χατζηκωστής είπε ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων επανέλαβε ότι πρέπει να είναι ελκυστικό το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy