ΚΙΣΑ: Ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα από τον Αρχιεπίσκοπο

Η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) καλεί τους αρμόδιους όπως διερευνήσουν άμεσα το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης εγκυκλίου του.

«Την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του παραλλήλιζε τους σημερινούς πρόσφυγες με τη Μαρία και τον Ιωσήφ, ”οι οποίοι πάλευαν να βρουν ένα ασφαλές μέρος να μείνουν στη Βηθλεέμ” και καλούσε τους πιστούς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και αγάπη τους γι’ αυτούς, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τους χαρακτήριζε ως ύψιστη ”εθνική απειλή” επειδή είναι μουσουλμάνοι και καλούσε το λαό ”να αγωνιστεί για την αντιμετώπισή της”», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΜΚΟ.

H ΚΙΣΑ καλεί «τον Γεν. Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, την Επίτροπο Διοίκησης να προβεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων σε άμεση διερεύνηση της καταγγελίας της, τα πολιτικά κόμματα, τους υποψήφιους Προέδρους και την κοινωνία ευρύτερα να τοποθετηθούν καταδικάζοντάς τις ως παράνομες και ξενοφοβικές».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy