ΚΙΣΑ: Ρατσιστικός οχετός από τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου (video)

Ρατσιστικός οχετός από τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου για ακόμη μια φορά. Μεταξύ άλλων ρατσιστικών είπε «Είναι ανατολίτες, άξεστοι και δε θα γίνουν ποτέ Ευρωπαίοι…. Μόνο γεννοβολούν…» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΙΣΑ

«Αυτή και μόνο η δήλωση του καθιστά τον κ. Χρυσόστομο Β’ έναν εκ των ηθικών αυτουργών των απεχθών εγκλημάτων μίσους που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα έναντι Τουρκοκυπρίων, προσφύγων και μεταναστών.

Περαιτέρω, η μετάδοση από το ΡΙΚ των ξενοφοβικών και ρατσιστικών απόψεων του Αρχιεπισκόπου συνιστά παραβίαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, σχετικά με την αποφυγή αναφορών που εμπεριέχουν στοιχεία προκατάληψης λόγω φυλής, χρώματος, γλώσσας, θρησκείας και εθνικής καταγωγής. Περαιτέρω, η παροχή βήματος για διάδοση τέτοιου είδους μισαλλόδοξων και ρατσιστικών θέσεων, παραβιάζει επίσης τους κανόνες της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, σύμφωνα με το οποίο «το Ίδρυμα απαγορεύεται να μεταδίδει προγράμματα που να περιέχουν πρόκληση μίσους, βάσει φυλής, φύλου, θρησκείας ή εθνότητας»

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα και να φέρουν τον κ. Χρυσόστομο Β’ ενώπιον δικαστηρίου για παραβίαση της νομοθεσίας περί ρητορικής μίσους.

Επίσης καλούμε την Ένωση Συντακτών και την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου να εξετάσουν το συγκεκριμένο περιστατικό και να τιμωρήσουν το ΡΙΚ, όπως και στην περίπτωση Σφακιανάκη, για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.»

Απίστευτες αναφορές κατά του ΑΚΕΛ 

Πλην των ρατσιστικών στερεοτύπων στον λόγο του Αρχιεπισκόπου, αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν και οι αναφορές του στο ΑΚΕΛ, όταν κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον ο ίδιος θα μπορούσε να στηρίξει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ είπε: «Είναι γνωστό τοις πάσι ότι θέλει να γίνει μία λύση η οποία αν θα καταρρεύσει δεν τους νοιάζει»..

Μάλιστα ο Μακαριότατος προχώρησε τον συλλογισμό του για το ΑΚΕΛ παραθέτοντας μια φράση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο οποίος σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο είχε πει «εάν οι Τούρκοι γίνουν αριστεροί εσείς (σσ οι αριστεροί) δεν έχετε κανένα πρόβλημα, μπορείτε να ζήσετε μαζί».

Εγώ είπε ο Αρχιεπίσκοπος θα σας πω κάτι πιο εύκολο: «Μπορούμε να γίνουμε όλοι Τούρκοι και τότε το Κυπριακό λύεται άμεσα».

Οι ισχυρισμοί του Αρχιεπισκόπου ανάγκασαν τους παρουσιαστές της εκπομπής να επισημάνουν στον μακαριότατο το βάρος των αναφορών του, γεγονός που όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος είναι εις γνώσιν του.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε και τη διαφωνία του με κάποια σημεία της πολιτικής Αναστασιάδη αλλά και με κάποιες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy