Κίτρινος συναγερμός από το Τμήμα Μετεωρολογίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σήμερα στην Κύπρο, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει κίτρινο συναγερμό, ο οποίος ισχύει μέχρι το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Παναγιώτης Γεωργίου, τα φαινόμενα είναι έντονα, με κατά τόπους έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, σημείωσε, έχει εκδώσει κίτρινο συναγερμό, ο οποίος ισχύει από τις 02.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 14.00.

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου, η βροχόπτωση πιθανόν να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα. Πρόσθεσε ότι μέχρι το απόγευμα η Κύπρος θα επηρεάζεται από βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους, ωστόσο αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Για τις επόμενες ημέρες, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι από αύριο μέχρι και την Πέμπτη δεν αναμένεται κάτι έντονο. “Ίσως κάποια μεμονωμένη ή ασθενής βροχή την Τρίτη επηρεάσει την περιοχή”, είπε. Σημείωσε ακόμα ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

‘Οπως αναφέρεται στο δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας η θερµοκρασία σήμερα θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες, κυρίως ελαφρές, βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy