Κυβέρνηση χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας

328

Τα στοιχεία για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τη Στατιστική Υπηρεσία, αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία. Τα νοικοκυριά έκοψαν το ένα πέμπτο των δαπανών τους, προκειμένου να επιβιώσουν. Πλέον μπαλώνουν τα παλιά ρούχα και παπούτσια, αντί να αγοράσουν καινούρια. Έκοψαν τις επισκέψεις στους γιατρούς. Έκοψαν και τα θέατρα. Πολλοί έκοψαν ακόμη και από το μπακάλικο. Εικόνα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Διαβάζοντας τα στοιχεία θυμήθηκα τη δήλωση του αν. κυβερνητικού εκπρόσωπου, Β. Παπαδόπουλου, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου. Ο οποίος κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς αντιπολίτευσης για τα θέματα της οικονομίας, έκανε λόγο για «κάποιους ασήμαντους δείκτες». Η κυβέρνηση δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας την οποία βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Ζει στον δικό της μικρόκοσμο παρέα με την Τρόικα, πολύ μακριά από την κοινωνία.ΚΑΖ

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

Στην ίδια κατηγορία

416

179

169

349