Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας

Το θέμα του  επιχειρηματία Γουίλιαμ Μπρόουντερ φαίνεται να τέθηκε στην συνάντηση που είχε ψες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβιέτεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα φέρεται να ήγειρε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λέγοντας ότι θέλει να λυθεί η παρεξήγηση και τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν ανάμεσα σε Κύπρο και Ρωσία. Ο κύριος Αναστασιάδης φέρεται να είπε στον Ρώσο Πρωθυπουργό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης και να αναμένει τις σχετικές αποφάσεις του δικαστηρίου σε σχέση με αυτή την υπόθεση.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο Πρωθυπουργό να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία ειδικά για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων αφού η στάση της Άγκυρας ήταν ο λόγος που δεν οδηγηθήκαμε σε θετικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες στο Κράνς Μοντανά.

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και εκφράστηκε ευαρέσκεια για την πρόοδο σε όλους τους τομείς και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε  20% αύξηση στον τομέα των υπηρεσιών, 37% αύξηση στο εμπόριο και 40% αύξηση στον τουρισμό προς την Κύπρο.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι συμφωνήθηκε όπως αυτή η συνεργασία ενισχυθεί.

Έλπις Γεωργίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy