Κλειστή η παραλία στη Δερύνεια για στρατιωτικές ασκήσεις

Κλειστή ήταν χθες, 13 Σεπτεμβρίου, και θα είναι επίσης στις 21, 22 και 26 του μηνός η «δημόσια παραλία» Δερύνειας που άνοιξε μόνο για πολίτες του ψευδοκράτους και της Τουρκικής Δημοκρατίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, μετά από αίτημα των «δυνάμεων ασφαλείας» για την πραγματοποίηση ασκήσεων βολής εφέδρων.
 
Το θέμα είναι κύριο στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Γενί Ντουζέν που δημοσιεύει και τη σχετική επιστολή αξιωματούχου του κατοχικού στρατού προς τον «δήμο» Αμμοχώστου με την οποία ζητείται να κλείσει η εν λόγω παραλία τις προαναφερόμενες ημερομηνίες για την άσκηση συγκεκριμένης μονάδας. Η ημερομηνία της επιστολής είναι 11 Σεπτεμβρίου.
 
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η παραλία άνοιξε στις 26 Αυγούστου και την ίδια μέρα όταν δημοσιογράφος της Γενί Ντουζέν και συνεργείο του παράνομου Μπαϊρακ μετέβη για ρεπορτάζ εκεί, τους απαγορεύθηκε η είσοδος γιατί δεν είχαν πάρει «στρατιωτική άδεια». 
 
Σημειώνεται επίσης ότι η παραλία στα Βαρώσια θα είναι ανοικτή μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και διευκρινίζεται ότι για να μεταβεί κάποιος στην είσοδο της παραλίας περνά από οδοφράγματα και τίθεται υπό έλεγχο από στρατιωτικούς που κρατούν τις ταυτότητες και δίνουν μια μπλε κάρτα εισόδου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy