Κόκκινο κραγιόν για την παραμονή

Της Κριστίν Κιλικίτα

Ενώ οι τάσεις της μόδας έρχονται και παρέρχονται, το κόκκινο κραγιόν παραμένει μια διαχρονική αξία και ένα κλασσικό προϊόν μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ. Το κόκκινο κραγιόν είναι πηγή δύναμης και πλέον ταυτίζεται με τη γυναικεία αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, αν η αυτοπεποίθηση δεν είναι το δυνατό μας σημείο, το κόκκινο κραγιόν μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Συνήθως, μας αρέσει να το βλέπουμε σε άλλες γυναίκες και ευχόμαστε να μπορούσαμε κι εμείς να υποστηρίξουμε μια τέτοια εμφάνιση. Ομορφιά είναι να αισθανόμαστε άνετα με την εμφάνισή μας. Ενα υπέροχο κόκκινο κραγιόν είναι συνώνυμο της κομψότητας, μόνο όταν συνδυάζεται αρμονικά με το υπόλοιπο μακιγιάζ, το ντύσιμο και το μανικιούρ μας. Δέκα συμβουλές για τέλεια κόκκινα χείλη:
1. Λαμβάνουμε υπόψη τον φωτισμό. Την ημέρα, επιλέγουμε μια πιο απαλή απόχρωση. Αντίθετα, το βράδυ μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι πιο έντονο.
2. Αποφεύγουμε τις σκούρες κόκκινες αποχρώσεις (δαμασκηνί, μπορντό) αν έχουμε λεπτά χείλη, γιατί θα τα κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά.
3. Οι έντονες αποχρώσεις είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές αν τα μαλλιά μας έρχονται σε αντίθεση με την επιδερμίδα μας (π.χ. μαύρα μαλλιά, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μπλε μάτια)
4. Δεν τονίζουμε τα μάτια μας. Μια μπεζ σκιά, ένα λεπτό αϊ-λάινερ και μαύρη μάσκαρα είναι αρκετά για μια κομψή εμφάνιση.
5. Αν θέλουμε να κάνουμε πιο θερμή την απόχρωση του κραγιόν μας, απλώνουμε από πάνω ένα χρυσάφι gloss. Αντίθετα, για να γίνει πιο ψυχρή, προσθέτουμε ένα gloss με μπλε βάση.
6. Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα, απλώνουμε το ίδιο κραγιόν και στα μάγουλά μας.
7. Προσέχουμε την εφαρμογή. Το κόκκινο δεν συγχωρεί τα λάθη. Για αυτό είτε το εφαρμόζουμε με πινελάκι είτε κατευθείαν από τη συσκευασία του, πρέπει να έχουμε σταθερό χέρι.
8. Αν παρόλα αυτά κάνουμε κάποιο λάθος, δεν μουτζουρώνουμε το σημείο αλλά το σβήνουμε με κονσίλερ.
9. Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση δεν χρειαζόμαστε κόκκινο μολύβι για το περίγραμμα, εκτός και αν έχει την ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Διαφορετικά μπορεί να καταλήξουμε με δίχρωμα χείλη.
10. Για να μην απλωθεί το κραγιόν στα δόντια, κάνουμε το εξής κόλπο: Αφού απλώσουμε το κραγιόν βάζουμε τον δείκτη του χεριού μέσα στο στόμα, πιέζουμε τα χείλη και το τραβάμε προς τα έξω.
Nα θυμάστε ότι το «δεν μου ταιριάζει το κόκκινο κραγιόν» είναι μύθος. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε δεν είναι το χρώμα αλλά η έντασή του, η όποια μπορεί να ζωντανέψει ή να ρίξει τα χαρακτηριστικά μας τα βήματα για να βρούμε τα σωστά είναι τα εξής:
•Κοιτάζουμε το πρόσωπό μας στο φως της ημέρας χωρίς φυσικά ίχνος μακιγιάζ. Παρατηρούμε το χρώμα και τη χροιά της επιδερμίδας μας.
•Αν έχουμε πολύ ανοιχτή επιδερμίδα, μας ταιριάζει το κλασσικό κόκκινο της φωτιάς.
•Αν είμαστε χλωμές-σιταράτες δοκιμάζουμε τους τόνους της ντομάτας ή πορτοκαλοκόκκινο τόνους που θα δώσουν ζωντάνια στο χρώμα μας.
•Αν έχουμε πιο σκούρα επιδερμίδα, επιλέγουμε κόκκινα κραγιόν με ψυχρή βάση (π.χ. μπορντό, κερασί) που θα εξισορροπήσουν θέρμη χροιά μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy