Το Κόμμα Εργατών Βελγίου τρίτη δύναμη στις Βρυξέλλες

Σε τρίτη πολιτική δύναμη στην περιοχή των Βρυξελλών, με ποσοστό της τάξεως του 11%, εμφανίζουν σταθερά πλέον οι βελγικές δημοσκοπήσεις το  κόμμα που ιδρύθηκε το 1979, Βελγικό Κόμμα της Εργασίας (PTB), το οπόιο σταθεροποιεί την παρουσία του στο σύνολο της γαλλόφωνης περιοχής της χώρας, τη Βαλονία.

Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί πρωτίστως το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου, του οποίου το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων είναι γαλλόφωνοι. Με βάση τις δημοσκοπήσεις, στην περιοχή των Βρυξελλών το Σοσιαλιστικό Κόμμα πέφτει από το 25% στο 20%.

Χειρότερα είναι ωστόσο το πράγματα για το Φιλελεύθερο Κόμμα του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ που εμφανίζεται να καταποντίζεται στις Βρυξέλλες απο το 23% στο 15%.

Η πρώτη σε κυκλοφορία και προσκείμενη στους Βέλγους Σοσιαλιστές εφημεριδα Le Soir αφιερώνει σημερα το πρώτο θεμα της στην άνοδο του PTB χαρακτηρίζοντας “βαρύ” το πλήγμα που υφίσταται ο δημόσιος διάλογος όσο ανεβαίνει η δημοτικότητα αυτού του κόμματος. Και αυτό διότι κατά την εφημερίδα ο λόγος του PTB «περιορίζεται σε υπερβολές, ηχηρά συνθήματα και μη ρεαλιστικές προτάσεις, πουλώντας εκ του ασφαλούς όνειρα στον κόσμο, αφού γνωρίζει ότι για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια δεν θα ανέλθει στην εξουσία και δεν θα κληθεί επομένως να τα υλοποιήσει, ενώ από τη μεριά τους τα υπόλοιπα κόμματα αντιμετωπίζουν σχεδόν με συγκαταβατικότητα την άνοδό του, απορρίπτοντας με αναθέματα τις ιδέες του, χωρίς, όμως, να επιχειρούν να τις αποδομήσουν, όπως τους αξίζει».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy