Κόμματα καταδικάζουν τη διαρροή του εγγράφου για το περιουσιακό

Την έντονη απαρέσκεια τους εκφράζουν αρχηγοί κομμάτων από τη Γενεύη για τη χθεσινή διαρροή του εγγράφου για το θέμα του περιουσιακού.

Αβ. Νεοφύτου: Ζημιογόνα, σε κρίσιμη φάση, η διαρροή

Ζημιογόνα για την εθνική μας υπόθεση χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου την χθεσινή ενέργεια να διοχετευτεί στη δημοσιότητα εμπιστευτικό έγγραφο των συνομιλιών, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη ώρα των διαπραγματεύσεων και δηλώνει ότι την καταδικάζει ως άκρως απαράδεκτη.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νεοφύτου, που βρίσκεται στη Γενεύη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις συνομιλίες, ανέφερε ότι κανείς δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται τις κρίσιμες αυτές στιγμές και την αγωνία του λαού μας για μια θετική κατάληξη, “προκειμένου να παίζει παιχνίδια δημοσιότητας ούτε και προσφέρουν θετική υπηρεσία όσοι επιλέγουν να κάνουν επίδειξη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαστρεβλώνοντας θέσεις με βάναυσο τρόπο”.

Είναι γνωστό πόσο ακριβά έχουμε πληρώσει προσπάθειες πλειοδοσίας πατριωτισμού, συμπλήρωσε.

Τέτοιες ενέργειες, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, δεν εξυπηρετούν ούτε τη διαπραγματευτική μας θέση ούτε το καλώς νοούμενο συμφέρον της ελληνικής κυπριακής πλευράς. “Εκτός του ότι δυναμιτίζουν την λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, μπορεί και να δίνουν λαβές σε τρίτους”.

Επιλέγοντας μια στάση υπευθυνότητας, οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη διεκδίκηση των εθνικών μας θέσεων και όχι να προτάσσουμε άλλες ατζέντες και να υποσκάπτουμε, κατέληξε. (ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)

Λύπη και δυσαρέσκεια εκφράζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από τη Γενεύη για τη διαρροή εγγράφου

Λύπη αλλά και έντονη δυσαρέσκεια, εκφράζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, τόσο για τη διαρροή εγγράφου όσο και για αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα που γίνονται από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κυπριανού, που βρίσκεται στη Γενεύη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις συνομιλίες, ανέφερε ότι σε μια τόσο κρίσιμη φάση για το Κυπριακό τέτοιου είδους ενέργειες υποσκάπτουν πρωτίστως τη διαπραγματευτική μας ικανότητα και προκαλούν προβλήματα στις σχέσεις μας με διεθνείς οργανισμούς.

“Ταυτόχρονα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία του σώματος. Περιορίζουν την ενημέρωση που γίνεται με συνεπακόλουθο να μην είμαστε παραγωγικοί στο βαθμό που θα έπρεπε”.

Μας προσβάλλει ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το γεγονός ότι κάποιοι ανακηρύσσουν εαυτούς ως υπερπατριώτες και εμάς τους υπόλοιπους ως υποχωρητικούς, πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε στο ΚΥΠΕ ότι θεωρεί τέτοιες ενέργειες ως απαράδεχτες και εθνικά επιζήμιες.

“Αν θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα και τον λαό μας σε αυτή τη δύσκολη φάση που διέρχεται, χρειάζεται να λειτουργήσουμε όλοι σοβαρά και υπεύθυνα”,κατέληξε.

Μ. Σιζόπουλος: Λάθος η διαρροή, αλλά να μην επικεντρωνόμαστε στα επουσιώδη

Παρά το γεγονός ότι η διαρροή ήταν λανθασμένη ενέργεια, δεν θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στα επουσιώδη, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει τη διαρροή εγγράφου των συνομιλιών, ο κ. Σιζόπουλος, που βρίσκεται στη Γενεύη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις συνομιλίες, ανέφερε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και η προσπάθειά μας πρέπει να εστιαστεί στην αποφυγή λαθών.

“Να διεκδικήσουμε το καλύτερο και όχι να καταλήξουμε στο χειρότερο”, κατέληξε.

Γ. Λιλλήκας: Οι διαρροές εγγράφων μόνο ζημιά προκαλούν

Οι διαρροές εγγράφων μόνο ζημιά προκαλούν, ιδιαίτερα εν μέσω διαπραγματεύσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας λέγοντας ότι αυτό είναι πάγια θέση του.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λιλλήκας, που βρίσκεται στη Γενεύη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις συνομιλίες, ανέφερε ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνει και χωρίς διαρροή εγγράφων. “Για πρώτη φορά ο κ. Αναστασιαδης μας έδωσε έγγραφο κι έκανε προσπάθεια για διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο.

Κάτι το οποίο επίμονα απαιτούσαμε για δυο χρόνια και προσκρούαμε στην άρνηση του Προέδρου. Η χθεσινή διαρροή ενισχύει εκείνους που θέλουν ο Πρόεδρος να διαπραγματεύεται χωρίς διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο.

Ελπίζω ότι δεν θα επαναληφθεί και ότι ο Πρόεδρος δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια διαβούλευσης που εγκαινίασε στη Γενεύη έστω και αργοπορημένα”. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει όλοι να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας.

Με το πέρας των συνομιλιών έχουμε και το δικαίωμα να ασκήσουμε την όποια κριτική μας και την υποχρέωση να πούμε στο λαό την άποψη μας για τα αποτελέσματα και για την λύση που θα προκύψει, αν προκύψει, κατέληξε.

Γ. Περδίκης: Καταδικαστέα και ύποπτη η διαρροή

Η διαρροή εγγράφων είναι καταδικαστέα και ύποπτη, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Περδίκης, που βρίσκεται στη Γενεύη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις συνομιλίες, ανέφερε ότι η έλλειψη διαφάνειας δεν νομιμοποιεί τις διαρροές.

“Ούτε το αντίθετο. Οι διαρροές δεν πρέπει να δικαιολογούν την έλλειψη ενημέρωσης και διαφάνειας”, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy