Κωνσταντίνου για ΓΕΣΥ: Γιατροί δεν ειναι σωστά επιστημονικά καταρτισμένοι

Για γιατρούς που δεν είναι σωστά επιστημονικά καταρτισμένοι, για συνάντηση του κυρίου Σιζόπουλου με τον πρόεδρο του ΠΙΣ Πέτρο Αγαθαγγέλου πριν από την έγκριση των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και για τις σχέσεις ΠΙΣ- ΠΑΣΥΚΙ οι οποίες εναρμονίστηκαν ενόψει κοινών συμφερόντων έκαμε λόγο μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας Κώστας Κωνσταντίνου.

Επισημαίνοντας ότι τίποτε δεν είναι μέλι γάλα στον τομέα της υγείας, τόνισε ότι κατά τον διάλογο με το υπουργείο υγείας είναι φυσικό ότι οι γιατροί ζητούσαν επαγγελματική κατοχύρωση και πήραν αυτά που διεκδικούσαν. Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχουν και τα αγκάθια μεταξύ των γιατρών προσθέτοντας ότι υπάρχουν κάποιοι γιατροί οι οποίοι δεν έχουν ικανοποιητικές επιστημονικές γνώσεις ή δεν συμπεριφέρονται με τον σωστό τρόπο προς τους ασθενείς τους και η ΠΑΣΥΚΙ δεν αντιδρά με κανένα τρόπο.

Θα πρέπει οι γιατροί να τα παραδέχονται αυτά, υπογράμμισε και ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τις σχέσεις της ΠΑΣΥΚΙ με τον ΠΙΣ, οι οποίες, είπε, παλαιότερα δεν ήταν οι καλύτερες, ενώ τώρα επειδή υπάρχει το συμφέρον βγαίνουν με κοινές θέσεις εναντίον του υπουργείου υγείας.

Ο κύριος Κωνσταντίνου άφησε σαφείς αιχμές και εναντίον του κυρίου Σιζόπουλου καθώς όπως ανέφερε ενώ στην κοινοβουλευτική επιτροπή υγείας είχε δηλώσει ότι με την ολοκλήρωση της συζήτησης στην επιτροπή δεν επρόκειτο να καταθέσει τροπολογίες στο τέλος και μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΠΙΣ Πέτρο Αγαθαγγέλου έκαμε δεύτερες σκέψεις.  Στη συνάντηση, τόνισε, ήταν παρόν και ο Νικόλας Κωμοδίκης εκ μέρους του ΔΗΚΟ κατ εντολή του κυρίου Νικόλα Παπαδόπουλου. Στη συνάντηση ήταν επίσης και δεύτερο πρόσωπο από την Πέγεια ο οποίος, είπε ο κύριος Κωνσταντίνου, του αποκάλυψε πλήρως τα όσα έγιναν σε αυτήν.

Υπάρχουν, τόνισε, κάποιοι οι οποίοι δεν λένε την αλήθεια και υποσκάπτουν τις προσπάθειες εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy