Κοντά σε συμφωνία κυβέρνηση και Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Σε δύο βδομάδες τα νεότερα

Παρά το γεγονός ότι δεν έπεσαν χθες οι υπογραφές μεταξύ κυβέρνησης και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου εντούτοις οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και αναμένεται ότι μέχρι και τα μέσα Μαΐου οι διαπραγματεύσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα να αποδώσουν τους αναμενόμενους καρπούς.

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, που βρίσκεται στη Λεμεσό, μετέφερε στη «Χ» τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τη χθεσινή συνάντηση που έγινε μεταξύ της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων του Κέντρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η απόκλιση (οικονομική) μεταξύ των προτάσεων των δύο πλευρών είναι μικρή και μπορεί να ξεπεραστεί». Ο Κίκης Καζαμίας τόνισε ότι η διαπραγμάτευση που γίνεται αφορά τόσο την κάλυψη των αναγκών των καρκινοπαθών της Λεμεσού και Πάφου για ακτινοθεραπεία όσο και για εξειδικευμένες εξετάσεις που το κράτος δεν παρέχει και οι ασθενείς παραπέμπονται σε κέντρα του εξωτερικού, όπως είναι το Pet CT Scan. «Θεωρώ πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά o πρόεδρος του Κέντρου.

Εξ όσων η «Χ» είναι σε θέση να γνωρίζει το όλο θέμα και η κατάληξη των δύο πλευρών θα τεθεί στο Συμβούλιο Προσφορών το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο. Το εν λόγω Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει σε δύο βδομάδες, οπόταν και αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση. Πάντως, η επικείμενη συμφωνία αναμένεται να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των καρκινοπαθών της Λεμεσού και της Πάφου που καθημερινά σπεύδουν στη Λευκωσία, στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, για ακτινοθεραπεία.

Το κόστος της συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Ογκολογικού Γερμανικού Κέντρου υπολογίζεται στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ και ως γνωστό έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μαρίνα Κουμάστα

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy