Κοντά στην ολοκλήρωση του το Δημαρχείο Λευκωσίας – Μετακομίζει το πρώτο τμήμα

Κοντά στην ολοκλήρωση του μετά από 17 χρόνια κατασκευής βρίσκεται το δημαρχείο Λευκωσίας, σλυμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Σύμφωνα με την εφγημερίδα, οι πρώτοι υπάλληλοι στον Δήμο Λευκωσίας αρχίζουννα πακετάρουν έγγραφα, σημειώσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο υλικό, αφού σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχίζει σταδιακά η μετακόμιση στο νέο κτήριο του δημαρχείου στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Πρώτο στο νέο κτήριο θα μπεί το Τμήμα Πληροφορικής του δήμου, σε περίπου ένα μήνα, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα. Το Τμήμα Πληροφορικής θα προλειάνει το έδαφος ώστε κάθε υπηρεσία που μετακινείται στο νέο κτήριο να συνδέεται αμέσως με το κεντρικό σύστημα πληροφορικής.

Όσον αφορά στους χώρους στάθμευσης, εκτός από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης στην οδό Πενταδακτύλου (που δεν είναι και μεγάλος) ο δήμος δρομολόγησε τη χρήση και δεύτερου χώρου σε περιοχή κοντά στο δημαρχείο.

Οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου του δημαρχείου παρουσίασαν καθυστέρηση με αποτέλεσμα τον περασμένο Δεκέμβριο να επιβληθεί στον εργολάβο πρόστιμο προς €2.500 ημερησίως μέχρι την παράδοση του κτηρίου. Είχε υποβληθεί εισήγηση όπως το δημαρχείο παραληφθεί σταδιακά, κάτι το οποίο απέρριψε η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy