Kόντρα Φαίδωνα – Σιζόπουλου για τ/κ περιουσίες (Vid)

Σε νέες καταγγελίες για το ζήτημα των Τ/κ περιουσιών στην Πάφο, προχώρησε ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, καταγγέλλοντας μάλιστα και παρέμβαση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαίδωνος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ,  ανέφερε ότι γνωστός παφίτης ζωγράφος παρουσιάζεται ως θέσμιος ενοικιαστής ενός τουρκοκυπριακού καταστήματος στο λιμανάκι της Πάφου, επιενοικιάζοντας το παράνομα σε άλλον επιχειρηματία.

Όπως ισχυρίστηκε, ο δήμαρχος Πάφου, ο εν λόγω ζωγράφος, δεν είναι πρόσφυγας, ούτε δικαιούχος του εν λόγω τουρκοκυπριακού καταστήματος.

Ο κ. Φαίδωνος κατήγγειλε επίσης τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο για παρέμβαση επί του συγκεκριμένου θέματος για να δοθεί το δικαίωμα της εκμίσθωσης στον συγκεκριμένο πρόσωπο, λόγω της συγγένειας που τους συνδέει.

Δεν μπορεί, συνέχισε, να γίνεται έξωση του κάθε καταστηματάρχη επειδή κατέχει πράγματα παράνομα αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει αυτή η ευνοϊκή μεταχείριση.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Πάφου, εάν κατήγγειλε στην Αστυνομία την συγκεκριμένη υπόθεση ανέφερε ότι το έπραξε ένα χρόνο πριν αφήνοντας αιχμές για το κράτος και την ολιγωρία που επιδεικνύει.

Υποστήριξε επίσης πως εκεί που υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα δεν παίρνονται αποτελεσματικά μέτρα από το κράτος.

Η απάντηση Σιζόπουλου

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Φαίδωνος, έκανε λόγο για σκοπιμότητες και μικρότητες που επιστρατεύονται για να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους.

Όπως υποστήριξε πρόκειται για μια νόμιμη υπόθεση από την δεκαετία του το 1980 με δικαστική απόφαση που καθιστούσε τον εν λόγω πρόσωπο, ως θέσμιο ενοικιαστή .

Ερωτηθείς ο κ. Σιζόπουλος, γιατί ο δήμαρχος Πάφου εμπλέκει το όνομα του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει, απευθύνοντας έκκληση στην Πολιτεία και την Δικαιοσύνη όπως προστατεύει τους ευυπόληπτους πολίτες από τις σκοπιμότητες και τους λαϊκισμούς.

Την ίδια ώρα κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να τοποθετηθεί δημόσια για το εν λόγω ζήτημα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy