Κοροϊδία σεμιναριακού επιπέδου

Του Τάσου Περδίου

Θα επαναλάβω το ερώτημα έστω για να είναι απλώς καταγεγραμμένο: Στην αυριανή συνεδρία του για το αίτημα της Total για εγκατάσταση στο λιμάνι, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με ποια ιδιότητα καλείται να ανοίξει τις πόρτες του λιμανιού; Ακουσα τον δήμαρχο Λάρνακας πριν μερικές μέρες να πιστώνει στην κυβέρνηση ότι αυτή τη φορά ρωτά τους Λαρνακείς αν θέλουν τις εγκαταστάσεις στο λιμάνι. Το μόνο που έμεινε να μας πει είναι να στείλουμε και ευχαριστήριο τηλεγράφημα στην κυβέρνηση, η οποία άνοιξε εν κρυπτώ και παραβύστω τις πόρτες του λιμανιού, έβαλε την ΕΝΙ μέσα χωρίς καν να μπει στον κόπο να ζητήσει την απαιτούμενη άδεια οικοδομής και τώρα κλαυθμυρίζει για τις ευαισθησίες των Σκαλιωτών.

Αντί να κάνει μικροπολιτική προς όφελος του κόμματος και της κυβέρνησης ο κ. Λουρουτζιάτης, ας απαντήσει γιατί καταδέχθηκε να καταστήσει την πόλη και την Τοπική Αρχή της, έρμαιο στα επικοινωνιακά παιγνιδάκια της κυβέρνησης.

Ο Δήμος Λάρνακας δεν έχει καμία εξουσία να παραχωρεί άδειες για χρήση λιμενικών χώρων σε κανέναν. Την εξουσία αυτή την κατέχει η Αρχή Λιμένων, η οποία έμπασε την ΕΝΙ στο λιμάνι παράνομα κατόπιν εντολών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων. Η μόνη εξουσία που κατέχει ο Δήμος Λάρνακας είναι να εκδίδει τις απαιτούμενες άδειες οικοδομής. Στην προκείμενη περίπτωση δεν εξέδωσε καν άδεια οικοδομής οπότε ας μη μας πουν ότι μπορούν να δώσουν άδεια σε εγκατάσταση που δεν έχει καν άδεια, επειδή θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Αντί να καλέσει την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να πάρει το βάρος της απόφασης και συνεπώς να σηκώσει και το ανάλογο πολιτικό κόστος, ο δήμαρχος δέχθηκε ουσιαστικά να ξαλαφρώσει την κυβέρνηση αναλαμβάνοντας να προωθήσει μια απόφαση την οποία δεν έχει καν εξουσία να πάρει το δημαρχείο.

Δεν υπάρχει καμία έκπληξη πλέον. Την Παρασκευή, την ώρα που συζητούσαν για έξι μήνες για την Τοτάλ, ήρθε αίτημα για 18 μήνες από την ΕΝΙ. Η κοροϊδία είναι σεμιναριακού επιπέδου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy