Κούπα με Ζλάταν

Σαν το παλιό καλό κρασί! Ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ σε τελικό Λιγκ Καπ στην Αγγλία, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (δυο γκολ), ήταν και αυτός που τον καθόρισε χαρίζοντας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δραματική νίκη με σκορ 3-2 κόντρα στην μαχητικότατη Σαουθάμπτον στο «Γουέμπλεϊ», και παράλληλα το δεύτερο τρόπαιό της σε ισάριθμες απόπειρες με εκείνον πρωταγωνιστή.

Στις 44 σημαντικές κούπες (χωρίς τα Community Shields) ο ιστορικός σύλλογος του Μάντσεστερ, που έφτασε πλέον την μισητή αντίπαλο, Λίβερπουλ.

Η συσσωρευμένη ενέργεια των παικτών της Σαουθάμπτον, που είχαν να αγωνιστούν σε επίσημο ματς για δύο εβδομάδες, φάνηκε από την αρχή στο χορτάρι του γηπέδου, με τους «Αγίους» να δείχνουν διατεθειμένοι να πιέσουν όσο μπορούσαν την ανάπτυξη της Γιουνάιτεντ.

Αυτό οδήγησε σε αρκετές μεταβιβάσεις προς τα πίσω και ελάχιστες δημιουργικές φάσεις για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, που θα μπορούσε να βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 11ο λεπτό. Ευτυχώς για εκείνο ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι σε θέση οφσάιντ λίγο μετά την επίτευξη τέρματος, που φυσικά δεν μέτρησε. Προς δικαιολογία του διαιτητή, οι εμπλεκόμενοι ήταν στην ίδια ευθεία σε μια γρήγορη φάση και λίγο πίσω τους ήταν εκτεθειμένος ο Νέιθαν Ρέντμοντ.

Το γκολ ήρθε για τους «κόκκινους διαβόλους» οκτώ λεπτά αργότερα δια ποδός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που με ωραία κλίση του κορμιού του, πολλά φάλτσα στην μπάλα και την «βοήθεια» του Στίβεν Ντέιβις που δεν σηκώθηκε ποτέ στο τείχος, έκανε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Σαουθάμπτον εξακολουθούσε να πιέζει παρά το γκολ και προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις απέναντι από τον Νταβίδ Ντε Χέα, κάτι που εν μέρει κατάφερε. Ωστόσο στο στο 38′ ήρθε να πληρώσει την κακή της αντίδραση σε αντεπίθεση της αντιπάλου του, με την μπάλα να καταλήγει στον Τζέσι Λίνγκαρντ και από εκεί στα δίχτυα για το 2-0.

Κι εκεί που οι περισσότεροι έλεγαν «τελείωσε», ήρθε ο Γκαμπιαντίνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να μειώσει σε 2-1 και στο 48′ -σε ελάχιστα αγωνιστικά λεπτά δηλαδή- το 2-2! Ο Ιταλός είδε την μπάλα να πέφτει μπροστά του μέσα στην περιοχή και παρά το γεγονός πως είχε πλάτη στην εστία, την έστειλε εκεί που ο Ντε Χέα δεν μπορούσε να αντιδράσει. Χαρακτηριστικό πως δεν κουνήθηκε καν από τη θέση του, βάζοντάς τα προφανώς με τους αμυντικούς του για την ολιγωρία τους.
Με άλλο αέρα, η ομάδα του Νότου συνέχισε τις απόπειρες να γυρίσει το παιχνίδι και να φτάσει στο δεύτερο μεγάλο τρόπαιο της ιστορίας της μετά εκείνο του Κυπέλλου Αγγλίας και στάθηκε ιδιαιτέρως άτυχη όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι από ενέργεια του Ρομέου. Κι αφού αρκετές προσπάθειες δεν κατέληξαν εντός στόχου, ήρθε ο Ζλάταν. Με τον Γουέιν Ρούνεϊ να ετοιμάζεται να περάσει, ο Μαρσιάλ ελευθερώθηκε με εξαιρετικές ντρίμπλες, πάσαρε στον Άντερ Ερέρα κι εκείνος με συστημένη την έστειλε στο κεφάλι του Σουδού (87′).

Τελικό 3-2 με εκείνον πρωταγωνιστή, όπως είχε γίνει και στον τελικό του Community Shield με την Λέστερ στην αρχή της σεζόν. «Ήρθα εδώ για να κερδίσω, και κερδίζω» είπε ο ίδιος μετά το τέλος και δεν έχει καθόλου άδικο!
England365.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy