“Κούρεψε τους άλλους, Όχι τους δικούς του”

Επειδή ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αν εκλεγεί πρόεδρος θα αναλάβει και ρόλο Γενικού Εισαγγελέα για να διώξει τον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, περιμένουμε να μας απαντήσει αν θα ερευνήσει και τον ρόλο των δικηγορικών γραφείων που συνέβαλαν στη δημιουργία της τραπεζικής φούσκας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς καλεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο να θυμηθεί επίσης, να διερευνήσει και τις ευθύνες του  πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη τον οποίο ο ίδιος προστάτευε και η εγκληματικά  ανεπαρκής εποπτεία που ασκούσε να έχει ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν οι καταθέσεις Κυπρίων, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία  από τη Λαϊκή Τράπεζα  βρέθηκαν  στα χέρια Ελλαδιτών Εφοπλιστών.

Όσο για τον Νίκο Αναστασιάδη αντιλαμβανόμαστε ότι οι αναφορές Δημητριάδη ξύνουν πληγές διασωθέντων εκατομμυρίων για το οικογενειακό του περιβάλλον εντελώς διαφορετικές από αυτές λόγω απολεσθέντων εκατομμυρίων των κουρεμένων καταθετών, συμπλήρωσε ο Σταύρος Μαλάς.

Πρόσθεσε επίσης πως χιλιάδες Κύπριοι καταθέτες έχασαν τα χρήματά τους σε μια νύχτα, σε αντίθεση με τον περίγυρο του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος προφανώς έχοντας προνομιακή πληροφόρηση έσωσε τις καταθέσεις του.

Ο Σταύρος Μαλάς τονίζει επίσης πως ο Νίκος Αναστασιάδης θυματοποίησε τη χώρα του, έχασε την αξιοπιστία του και για εκείνη την καταστροφική απόφαση δεν μπορεί να επικαλεστεί την «ένταση» της στιγμής.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy