Δεν είχαμε σχέση με το δείπνο, διευκρινίζουν τα ΗΕ

Εξηγήσεις για την κοινή παρουσία του Μπαν Κι-μουν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο βοηθός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στη συνάντηση των δύο ανδρών.

«Δεν ήταν μία διευθέτηση που έγινε από τα Ηνωμένα Εθνη. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν συμμετείχε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο. Ωστόσο παρέστη στο δείπνο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Τουρκίας, που φιλοξένησε το δείπνο», είπε ο κ. Χακ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ παρέστη στο δείπνο, ως καλεσμένος, όμως η διευθέτηση έγινε από την τουρκική κυβέρνηση.

«Δεν ήταν γεγονός που διευθετήθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη», επανέλαβε.

Κληθείς να σχολιάσει την ακύρωση της επόμενης συνάντησης στις συνομιλίες, ο κ. Χακ είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση.

«Όμως, συνέχισε, σ’ αυτή τη σημαντική στιγμή της διαδικασίας, ο ΓΓ θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι οι δύο ηγέτες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και επιμονή στη διαδικασία και πέτυχαν πολλά. Ο ΓΓ τους ενθαρρύνει να υπερδιπλασιάσουν τις προσπάθειές τους στους επόμενους μήνες προς όφελος όλων των Κυπρίων», κατέληξε ο κ. Χακ.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy