«Κόβουν οικόπεδα» για τη μαρίνα Αγίας Νάπας

Την άδεια διαίρεσης και οικοπεδοποίησης των τεμαχίων, που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της μαρίνας της Αγίας Νάπας, εξέδωσε σήμερα η τοπική αρχή. Η άδεια περιλαμβάνει τη δημιουργία του εξωτερικού οδικού δικτύου της μαρίνας και όλων των έργων υποδομής που απαιτούνται όπως χώρων στάθμευσης, χώρου πρασίνου, δημόσιων πεζόδρομων και άλλα.

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «σήμερα εκτός από την άδεια οικοπεδοποίησης και υπηρεσιών για τη μαρίνα πληρώθηκαν και τα ανάλογα τέλη από την Κοινοπραξία «Μακρόνησος Μαρίνα», η οποία παρέλαβε την άδεια. Το μεγάλο έργο της μαρίνας Αγίας Νάπας προχωρεί κανονικά και ευελπιστούμε ότι μέχρι τον Οκτώβριο, Νοέμβριο του 2015 θα αρχίσουν και οι πρώτες εργασίες».

Πρόσθεσε πως «ο δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Αιγύπτιο επενδυτή Naguib Sawiris, δεδομένου ότι στη περιοχή θα χρειαστεί να δημιουργηθεί εργοτάξιο για την έναρξη των εργασιών της μαρίνας. Επίσης για το εργοτάξιο θα πρέπει να συνεργαστούν με τον επενδυτή και οι ιδιοκτήτες της γης που βρίσκεται πίσω από τη μαρίνα».

Ο κ. Καρούσος σημείωσε πως «με τη επόμενη άφιξη στην Κύπρο του Αιγύπτιου επενδυτή, θα τον καλέσουμε σε συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο, την κατασκευάστρια εταιρεία και τους ιδιοκτήτες γης πίσω από τη μαρίνα προκειμένου να συζητηθεί το όλο θέμα και να υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων για το καλό όχι μόνο της Αγίας Νάπας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου».

Εξήγησε ότι «με την έναρξη των εργασιών για τη κατασκευή της μαρίνας θα δημιουργηθούν άνω των 800 θέσεων εργασίας ενώ άλλες 350 θέσεις θα προκύψουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της. Το όλο έργο που αναμένεται να στοιχίσει 220 περίπου εκατομμύρια ευρώ, θα αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα προς το κράτος, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της μαρίνας».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Νάπας «η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια. Το συνολικό έργο εκτός από τη μαρίνα, θα διαθέτει επαύλεις, μικρά διαμερίσματα, ένα ξενοδοχείο των πέντε ή έξι αστέρων, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, καφέ και μπουτίκ, ενώ θα υπάρχει και πλατεία 150 περίπου μέτρων η οποία θα προσφέρεται ως χώρος διεξαγωγής διαφόρων εκδηλώσεων».

Η λεκάνη της μαρίνας «θα μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 600 σκάφη 10 – 60 μέτρων, παρέχοντάς και υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως μικρές επιδιορθώσεις και επισκευές».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από ένα περίπου μήνα η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών διατύπωσε έντονες διαφωνίες για το έργο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy