Κραν Μοντανά: Πιθανόν ο ΓΓ ΟΗΕ να μείνει και το Σάββατο, θα παραθέσει γεύμα και δείπνο

Αύριο πρωί αναμένεται να φτάσει στη Γενεύη και με ελικόπτερο, όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, να έρθει κατευθείαν στο Κραν Μοντάνα ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Γκουτέρες θα μείνει όλη την ημέρα στο ελβετικό θέρετρο και μπορεί, εάν χρειαστεί, να διανυκτερεύσει στο Κραν Μοντάνα.

Θα ηγηθεί του τραπεζιού 1, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, όπου σήμερα τα ΗΕ εκπροσωπεί ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε καθώς ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Ελβετία.

Επικεφαλής στο τραπέζι 2, το οποίο σήμερα θα αρχίσει σε λίγα λεπτά, είναι η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, Ειδική Εκπρόσωπος του ΓΓ του οΗΕ στην Κύπρο.

Η πρωινή σύνοδος της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα ολοκληρώθηκε πριν λίγο και η συζήτηση για το κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων θα συνεχιστεί στις 18.00 (19.00 ώρα Κύπρου).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γκουτέρες θα έχει γεύμα με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα έχει αύριο το μεσημέρι στο Κραν Μοντάνα, ενώ αναμένεται επίσης να παρακαθίσει σε δείπνο με τους επικεφαλής όλων των διπλωματικών αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, υπό την αιγίδα των ΗΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy