Κρανς Μοντάνα που θυμίζει Μπούργκενστοκ, γράφει η Κίπρις ποστασί

Την διάσκεψη στο Μπούργκενστοκ θυμίζει η διπλωματική κίνηση και ο διάλογος πριν την συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο γράφει η Κίπρις ποστασί που θεωρεί έκπληξη την αλλαγή της τοποθεσίας από τη Γενεύη στο Κρανς Μοντάνα.
 
Ο Βατάν Μεχμέτ της Κίπρις ποστασί επισημαίνει την δήλωση Έιντε ότι η Διάσκεψη μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες και αφού παραθέτει δηλώσεις και από τις δύο πλευρές, του Τ/κ ηγέτη και του Προέδρου Αναστασιάδη, ο Τ/κ αρθρογράφος παρατηρεί ότι η ε/κ πλευρά θεωρεί πως η συνάντηση Τσίπρα – Γιλντιρίμ στην Αθήνα τη Δευτέρα θα είναι σημαντική για την Διάσκεψη της Ελβετίας.
 
Η σύνθεση (format) της Διάσκεψης, προσθέτει, θυμίζει Μπούργκενστοκ λέγοντας ότι αυτή τη φορά θα υπάρχουν δύο τραπέζια συνομιλιών, το ένα για την ασφάλεια και εγγυήσεις και το άλλο μεταξύ των δύο ηγετών για τα άλλα πέντε κεφάλαια.
 
Στο άρθρο του ο Βατάν γράφει ότι την Τρίτη ο κ. Ειντε θα βρεθεί με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά στις Βρυξέλλες ενώ για το πώς θα έρθει σε επαφή με την τουρκική κυβέρνηση, αν θα πάει στην Άγκυρα ή θα μιλήσει τηλεφωνικώς, δεν είναι ακόμη γνωστό.
 
Μετά την ολοκλήρωση αυτών των επαφών, καταλήγει, και εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμο και το αναμενόμενο έγγραφο – οδηγός, όπως γράφει, για το θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy