Κρατική γη για ξενοδοχείο της οικογένειας του δημάρχου Αγίας Νάπας!

Σκάνδαλο μεγατόνων με αίτηση παραχώρησης κρατικού φιλέτου στην εταιρεία της οικογένειας Καρούσου

Σκάνδαλο μεγατόνων βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα, όπου κρατική γη οδεύει προς εκποίηση για σκοπούς ανέγερσης ξενοδοχείου συμφερόντων της οικογένειας του δημάρχου Γιάννη Καρούσου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η εταιρεία Meridian Hotels Ltd, συνιδιοκτησίας της οικογένειας του δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου, υπέβαλε αίτηση στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου με την οποία ζητά να της παραχωρηθεί με μίσθωση κρατικό φιλέτο στην Αγία Νάπα για σκοπούς ανέγερσης τουριστικού συγκροτήματος.

Η αίτηση φέρει αριθμό φακέλου ΑΔΧ 32/2017 και υποβλήθηκε στις 10 Απριλίου του 2017 στον Επαρχιακό Κτηματολογικό Λειτουργό Αμμοχώστου. Αφορά κρατικό ακίνητο στον Δήμο Αγίας Νάπας με αριθμό τεμαχίου 538, στο τμήμα 8, φύλλο/σχέδιο 2-292-372/373 και 2-293-372/373. Η αίτηση υποβλήθηκε με συνημμένο τοπογραφικό σχέδιο και η οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση του δημάρχου ζητά όπως εξεταστεί σύμφωνα με τους περί Ακινήτου Ιδιοκτησίας της Δημοκρατίας (Διάθεση) Κανονισμούς ΚΔΠ 173/1989 έως 2005.

Σε παράρτημα που επισυνάπτει η εταιρεία ως αιτιολογικό της αίτησης, εξηγεί ότι σκοπός της εκμίσθωσης είναι η ανέγερση νέας τουριστικής μονάδας κατάταξης τουριστικού χωριού. Το σχεδιαζόμενο τουριστικό χωριό θα αποτελείται από 60 διαμερίσματα σε 2 ορόφους, με εξωτερικές πισίνες, εστιατόριο, χώρους υποδοχής, γυμναστήρια, εσωτερική πισίνα κ.λπ.
Σύμφωνα με την αιτήτρια, το κόστος θα ανέλθει στα 4 εκατομμύρια ευρώ και παρουσιάζεται ως σημαντική επένδυση για την οικονομία.
Η συγκεκριμένη κρατική περιουσία βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία, στο ύψωμα παρά το δρόμο Αγίας Νάπας – Πρωταρά και αντικρίζει τη θάλασσα.

Δεύτερο οικογενειακό ξενοδοχείο σε κρατική γη!
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κρατικό τεμάχιο το οποίο ζητείται να εκμισθωθεί βρίσκεται δίπλα σε άλλο κρατικό φιλέτο στο οποίο είναι κτισμένο το υφιστάμενο ξενοδοχείο της οικογένειας του δημάρχου Αγίας Νάπας, Sun Garden!

To Sun Garden ανήκει στην εταιρεία Meridian Hotels Ltd και περιήλθε στην κατοχή της οικογένειας Καρούσου με αγορά του από πρόσφυγες ξενοδόχους στους οποίους είχε εκμισθωθεί η κρατική γη μετά τα γεγονότα του 1974.
Με την εκκρεμούσα αίτηση στο Κτηματολόγιο, συνεπώς, η οικογενειακή επιχείρηση του δημάρχου Αγίας Νάπας ζητά να εξασφαλίσει κατοχή δεύτερου κρατικού τεμαχίου για ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχείου.

Η αίτηση προς το Κτηματολόγιο για διάθεση κρατικής γης στην οικογενειακή επιχείρηση του δημάρχου Αγίας Νάπας εγείρει μεγάλο ζήτημα τάξης. Αφενός οι αιτητές είναι μεγαλοεπιχειρηματίες και νυν ξενοδόχοι, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε ιδιωτικές περιουσίες, αφετέρου τίθεται τεράστιο ζήτημα τάξης και σύγκρουσης συμφερόντων από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αίτηση πρέπει να περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας υπό τη δημαρχία Καρούσου.

Είναι το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο με εμπλοκή του δημάρχου Αγίας Νάπας που αποκαλύπτουμε τον τελευταίο ένα χρόνο. Τον Δεκέμβριο του 2016 είχαμε φέρει στο φως την υπόθεση των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται υπό την αποκλειστική διαχείριση του ξενοδοχείου της οικογένειας του δημάρχου, η οποία με αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμενη δημόσιο πλούτο δρέπει τους καρπούς της τεράστιας ζήτησης γηπέδων τα τελευταία χρόνια από ομάδες που έρχονται στην Κύπρο για χειμερινή προετοιμασία. Πέραν τούτου όμως, είχαμε αποκαλύψει και το σκάνδαλο με τα ιδιόκτητα γήπεδα της οικογένειας του δημάρχου, τα οποία είχαν κατασκευαστεί χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy