«Κραυγή αγωνίας» για το Κυπριακό μετέφερε στις Βρυξέλλες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ως πάρα πολύ πετυχημένη, χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, απευθυνόμενος στον Τύπο πριν από τη εκδήλωση με θέμα το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, την οποία οργάνωσε η ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τις απόψεις του κόμματος για το Κυπριακό σε σειρά Επιτρόπων και εκπροσώπων πολιτικών ομάδων με κυριότερους την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Φ. Μογκερίνι και τον Πρόεδρο του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε την “κραυγή αγωνίας” πως “το Κυπριακό βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη και καθοριστική φάση” και “η έκκληση προς τους δύο ηγέτες είναι να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες που έχουν έναντι του τόπου και του λαού”. Τους κάλεσε μάλιστα “να κατανοήσουν ότι από τις δικές τους ενέργειες θα κριθεί το μέλλον και η προοπτική της χώρας και του λαού μας”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι έχει μεταφέρει στην ΕΕ τα μηνύματα της αναγκαιότητας για επανέναρξη του διάλογο το συντομότερο δυνατό, καθώς και για επικέντρωση στα σημαντικά ζητήματα “σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στη διαδικασία και να καταλήξουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό”.

“Ο χρόνος τρέχει με ταχύτητα φωτός και στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια”, σημείωσε.

Απηύθυνε μάλιστα και έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς στην Κύπρο, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους “να συνειδητοποιήσουν ότι από τις δικές μας ενέργειες, από τις δικές μας πράξεις και παραλείψεις εξαρτάται το μέλλον της χώρας μας”, αλλά και πως θα πρέπει “να αναλάβουν τις ευθύνες τους που θα προκύψουν αν δεν γίνει κατορθωτό να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις” και να υπάρχει συμφωνία.

“Οι συνέπειες σε βάρος της χώρας και του λαού”, είπε, “θα είναι οδυνηρότατες και κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνες γιατί οδήγησαν τον τόπο σε άσχημη κατεύθυνση, αν δεν καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα”.

“Μπροστά μας ορθώνεται ένα εμπόδιο που ακούει στο όνομα Τουρκία”, ανέφερε. “Πρέπει να δοκιμάσουμε να το ξεπεράσουμε”, είπε “και αν το εμπόδιο παραμένει όρθιο και ανυπέρβλητο τότε ακέραια την ευθύνη θα πρέπει να την αναλάβει η ίδια η Τουρκία και όχι η Κύπρος και ο κυπριακός λαός”, κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy