Κρις Τριανταφυλλίδης: Δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος

Δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος και η νομική υπηρεσία παίρνει στο δικαστήριο τα στοιχεία που έχει και με βάση αυτά το δικαστήριο παίρνει την απόφαση του, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης, αναφορικά με την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου το οποίο  έκρινε ένοχους την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο και τον Ανδρέα Ηλιάδη στην κατηγορία που αφορούσε τη χειραγώγηση της αγοράς λόγω παραπλανητικών δηλώσεων για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα. Άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με τον κύριο Τριανταφυλλίδη δεν σημαίνει ότι όλα  χάθηκαν καθώς η νομική υπηρεσία γνωρίζει τι υλικό έχει, ενώ σημείωσε, υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα η απόφαση του δικαστηρίου για επιβολή ποινής, η οποία για την τράπεζα μάλλον θα είναι χρηματικό πρόστιμο.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι υπέστησαν μια άδικη ταλαιπωρία τα τελευταία τρία χρόνια και δεν έπρεπε να είχαν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Ενδεχόμενα, πρόσθεσε, εκείνοι που παραπλανούσαν τον κόσμο τόσα χρόνια μπορεί να πρέπει να πουν στον κόσμο την αλήθεια και πως δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες αλλά και η πολιτεία. Ωστόσο, επισήμανε, δεν ασκήθηκαν διώξεις ούτε εναντίον της εποπτικής αρχής που έπρεπε να ελέγχει τις τράπεζες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy