«Κρίσιμες οι δύο επόμενες συναντήσεις Αναστασιάδη – Ακκιντζί»

Κρίσιμες θεωρεί τις δύο επόμενες συναντήσεις Αναστασιάδη Ακκιντζιή, ο υπεύθυνος του γραφείου Κυπριακού του ΑΚΕΛ, Τουμάζος Τσιελεπής.

Μιλώντας στον άστρα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν επιλυθούν τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματική συμμετοχή των τουρκοκυπρίων στη διακυβέρνηση, και τις τέσσερεις ελευθερίες τότε θα υπάρξει και συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ειδαλιώς ανέφερε, η διαδικασία θα καταρρεύσει ίσως και με το πέρας των δύο συναντήσεων των δύο ηγετών εντός Μαίου.

Ο κ. Τσιελεπής υπέδειξε ότι κακώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αφήνουν ανοικτά, σημαντικά ζητήματα για το τέλος της διαδικασίας, και πρόσθεσε την ανάγκη συζήτησης εκκρεμούντων ζητημάτων βάσει της διαδικασίας πακετοποίησης.

Αν από μόνοι μας κωλυσιεργούμε με την διαδικασία, δεν θα τη βγάλουμε καθαρή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιελεπής, τονίζοντας ότι αν απλά συντηρείται ο διάλογος ως τις προεδρικές εκλογές υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο κατάρρευσης του αλλά και ο κίνδυνος επίρριψης ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy