Κριτική της Μέι στον Τραμπ για τα σχόλια περί Σάρλοτσβι

Επικριτική έναντι του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε η Τερέζα Μέι για τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου με τα οποία εξίσωσε τους ακροδεξιούς λευκούς ρατσιστές διαδηλωτές στη Σάρλοτσβιλ με τους συμμετέχοντες στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις στην αμερικανική πόλη.

Μιλώντας την Τετάρτη σε δημοσιογράφους η Βρετανίδα Πρωθυπουργός είπε ότι δε βλέπει «καμία αναλογία μεταξύ εκείνων που προβάλλουν φασιστικές απόψεις και εκείνων που αντιτίθενται σε αυτές». Η κ. Μέι συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό για όλους εκείνους σε θέσεις ευθύνης να καταδικάζουμε ακροδεξιές απόψεις όπου τις ακούμε».

Τη Δευτέρα εκπρόσωπός της είχε περιοριστεί να πει ότι «όσα λέει ο Πρόεδρος (Τραμπ) είναι δικό του θέμα», προσθέτοντας ότι η θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: «Καταδικάζουμε το ρατσισμό, το μίσος και τη βία. Καταδικάζουμε την άκρα δεξιά».

Πριν από τη σημερινή (Τετάρτη) δήλωση της Πρωθυπουργού είχαν προηγηθεί αναρτήσεις υπουργών της στο Twitter με τις οποίες επέκριναν τον Πρόεδρο Τραμπ.

Ο Υπουργός Κοινοτήτων Σατζίντ Τζαβίντ έγραψε: «Νέο-ναζί: κακοί, Αντι-ναζί: καλοί. Το έμαθα αυτό ως παιδί. Ήταν αρκετά προφανές».

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Σαμ Γκίμα τόνισε: «Οι λέξεις μετράνε Η σιωπή μετράει. Πρέπει να επισημάνουμε το κακό – χωρίς περιστροφές – ώστε να διαφυλάξουμε την ελεύθερη και ανεκτική κοινωνία για την οποία πολλοί έχουν αγωνιστεί και πεθάνει».

Και η ηγέτιδα των Συντηρητικών στη Σκωτία Ρουθ Ντέιβιντσον σχολίασε: «Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μόλις έστρεψε το πρόσωπό του προς τον κόσμο για να υπερασπιστεί του ναζιστές, φασίστες και ρατσιστές. Ντροπή».

Εξάλλου, πολλοί βουλευτές των Εργατικών της αντιπολίτευσης χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναθερμάνουν το αίτημα για απόσυρση της κατά πολλούς βιαστικής πρόσκλησης από την κα Μέι προς τον Πρόεδρο Τραμπ για επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy