Κτηνιατρικές Υπηρεσίες: Προληπτικά μέτρα προστασίας οικόσιτων πουλερικών από Γρίπη Πτηνών

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα περιστατικών υψηλής παθογονικότητας Γρίπης των Πτηνών (Η5Ν8) που παρατηρήθηκαν τελευταία σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε ανακοίνωση ενημερώνουν τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών πως οφείλουν να περιορίσουν τα πτηνά τους σε κλειστούς καλυμμένους χώρους.

Αυτό, σημειώνεται, αφορά ιδιαίτερα τις κοινότητες που γειτνιάζουν με υδροβιότοπους.

Οπως αναφέρεται, απαγορεύεται αυστηρώς η παροχή τροφής και νερού σε εξωτερικούς χώρους και πρέπει να αποφεύγεται η χορήγηση και διάθεση τροφής κατά τρόπο που θα ενεθάρρυνε την ευκαιρία διατροφής άγριων πτηνών από την τροφή που αφήνεται για τα οικόσιτα εκτρεφόμενα πτηνά.

Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης, σημειώνει το Υπουργείο Γεωργίας, παρατηρήσει αυξημένη νοσηρότητα ή/και θνησιμότητας των πουλερικών οι οποίες εγείρουν υποψία περιστατικού της νόσου, υποχρεούται, με βάσει τον Περί της Υγείας των Ζώων Νόμο, να ενημερώσει άμεσα τον Επαρχιακό Κτηνιατρικό Λειτουργό της Επαρχίας στην οποία ανήκει ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.