Κτύπημα στη Βαρκελώνη, θέματα υγείας και τιμές για το κουρμπάν μπαιράμ στον Τ/κ τύπο

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, θέματα δημόσιας υγιεία, οι τιμές των εισιτηρίων για τη Γιορτή των Θυσιών που αρχίζει τέλος Αυγούστου και η συμπεριφορά ενός Τούρκου υπαλλήλου της «πρεσβείας» που εκτελεί συγκεκριμένα καθήκοντα στο «υπουργείο παιδείας» απασχολούν τον τ/κ Τύπο σήμερα. Δίδονται επίσης πληροφορίες για τις δίκες που αφορούν συλληφθέντες με την κατηγορία μελών της ΦΕΤΟ και του φερόμενου ως συζυγοκτόνου στην Κερύνεια.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Τι θεωρεί ότι είναι ο υπάλληλος της (τουρκικής) πρεσβείας;» γράφει ότι η πρόεδρος της KTOEÖS, Σελμά Εϊλέμ ζήτησε την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του του υπαλλήλου της τουρκικής «πρεσβείας» που έχει τη θέση του συντονιστή σχεδίου στη «διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» στο «υπουργείο παιδείας» μετά τις προσβολές του προς τους καθηγητές που συμμετείχαν σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα στο Τσανάκαλε της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος Γιασάρ Ακντογάν αρνήθηκε ότι έσπρωξε τη σύζυγό του από το μπαλκόνι για να χάσει τη ζωή της και στη δίκη για το φόνο μίλησε για τρίτο ύποπτο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Τρομοκρατικός φόβος στη Βαρκελώνη» γράφει ότι την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση έκανε το Ισλαμικό κράτος και γράφει για 13 νεκρούς και 80 τραυματίες. Αλλού αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν ανεστάλησαν αλλά τερματίστηκαν.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Το κόστος της υγείας μας: 8 ΤΛ (2 ευρώ)» γράφει ότι τόσο είναι το πρόστιμο που θα επιβάλλει ο «δήμος» Λευκωσίας για κάθε κατηγορία προς εταιρείες και επιχειρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ ήδη έχει μπει λουκέτο σε 13 επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές. Αλλού γράφει ότι στη δίκη του φερόμενου ως συζυγοκτόνου Ακντογάν το αίμα των παρευρισκομένων πάγωσε με την μαρτυρία της 11χρονης κόρης ότι είδε από το παράθυρο τον πατέρα της να πετάει κάτω από το μπαλκόνι τη μητέρα της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα αδέρφια «υπαξιωματικοί» Μπιλγκέν άλλαξαν χθες την κατάθεσή τους και παραδέχθηκαν ότι έκρυψαν στο πηγάδι υλικό της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Αηδιαστικά προϊόντα προκαλούν φόβο στους πολίτες» γράφει ότι οι αρμόδιοι του «δήμου» Λευκωσίας έκαναν έφοδο χθες στη βιομηχανική περιοχή Μιας Μηλιάς και βρήκαν 5 φορτηγά της εταιρείας Cyprofresh γεμάτα με ληγμένα ή χαλασμένα προϊόντα που προορίζονταν για την αγορά. Αλλού γράφει ότι τα αδέρφια «υπαξιωματικοί» που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωσης ΦΕΤΟ κατηγορήθηκαν και για κλοπή σφαιρών από τη μονάδα τους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι καίνε τις τσέπες φέτος οι τιμές των αρνιών για τη Γιορτή των Θυσιών αφού τα μεγάλα κυμαίνονται έως και τις 8.000 ΤΛ (2.000 ευρώ) και τα μικρά έως τις 800 ΤΛ (200 ευρώ).

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Κάτω από 600 ΤΛ (150 ευρώ) δεν έχει φτηνό εισιτήριο!» αναφέρεται σε έρευνα της εφημερίδας για τις τιμές των εισιτηρίων μετ’ επιστροφής προς Τουρκία για την περίοδο 30 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου, την περίοδο της Γιορτής των Θυσιών. Αλλού αναφέρει ότι αυτή τη φορά η τρομοκρατία χτύπησε την Ισπανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «υπουργός τουρισμού» δήλωσε ότι αναβάλλεται λόγω έντονων παραπόνων το αρχιτεκτονικό σχέδιο Κερύνειας – Άγιου Επίκτητου και θα οι αντιδράσεις θα αξιολογηθούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy