Λαϊκίζουν και παραπλανούν ΟΕΒ – ΚΕΒΕ

Ξεκάθαρα λαϊκίστικη και παραπλανητική χαρακτήρισε ο γ.γ. της ΠΕΟ την αντίρρηση των εργοδοτικών συνδέσμων για το ύψος του ποσού του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων από τη Συνεργατική Τράπεζα.

Μιλώντας στον Άστρα ο Πάμπης Κυρίτσης επισήμανε ότι ο Συνεργατισμός δεν κλείνει, όπως έκλεισαν οι Κυπριακές Αερογραμμές και η οποιαδήποτε σύγκριση των δύο, που επιχειρούν οι εργοδοτικές οργανώσεις είναι άστοχη. Εκείνο που γίνεται, σημείωσε, είναι η μεταφορά των κερδοφόρων εργασιών του Συνεργατισμού στην Ελληνική και μαζί θα πρέπει να μεταφερθούν και οι εργαζόμενοι.

Η αποχώρηση των εργαζομένων, τόνισε ο γ.γ. της ΠΕΟ, δεν μπορεί να γίνει υπό τη μορφή απόλυσης, αλλά συμφωνήθηκε ότι θα γίνει με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου, με τη δημιουργία ενός ελκυστικού σχεδίου. Επέπληξε τους συνδέσμους των εργοδοτών για το ότι επέλεξαν να μιλήσουν και να ταχθούν εναντίον, την ώρα που οι διαβουλεύσεις οδεύουν προς ολοκλήρωση.

Από την πλευρά του ο γ.γ. της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας χαρακτήρισε λαϊκίστικη και απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των δεδομένων του διαλόγου μεταξύ των συντεχνιών και της Συνεργατικής.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της οργάνωσης των εργοδοτών η οποία θεωρεί ότι τα ποσά που ζητούν οι συντεχνίες είναι πάρα πολλά, ο κ. Μάτσας είπε ότι το θέμα της εθελούσιας εξόδου εργαζομένων από τη Συνεργατική είναι εντελώς διαφορετικό από το θέμα πλεονασμού που θέτει η ΟΕΒ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy