Λανθασμένη η απαγόρευση θρησκευτικής λατρείας, λέει ο Μπουρτζιού

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ότι ο Μουσταφά Ακιντζί πιστεύει ότι η απαγόρευση της θρησκευτικής λατρείας για το Πάσχα, στα κατεχόμενα, είναι λανθασμένη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, αναφερόμενος στη απόφαση του «υπουργείου εξωτερικών» να μην αφήσει να τελεστεί η λειτουργία τη Μεγάλη Παρασκευή στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό, στην Αμμόχωστο, η οποία τελείται τα τελευταία τρία χρόνια και την οποία, κατά τον ίδιο, βρίσκουν πολύ χρήσιμη οι τοπικοί έμποροι, ο κ. Μπουρτζιού επεσήμανε ότι λόγω αυτής της απαγόρευσης το ζήτημα έχει πολιτικοποιηθεί “και ορισμένοι κύκλοι στην ελληνοκυπριακή πλευρά βρήκαν την ευκαιρία και άρχισαν να την εκμεταλλεύονται”. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού ο Τ/κ ηγέτης πιστεύει ότι η απαγόρευση αυτή είναι λανθασμένη. Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη πρόσθεσε ότι ο κ. Ακιντζί το είπε αυτό και στα «κυβερνώντα» κόμματα, στις 10 Απριλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων. 

Ανέφερε ακόμη ότι οι αρνητικές συνέπειες αυτού του ζητήματος για το ψευδοκράτους θα συνεχιστούν και πως ο κ. Ακιντζί πιστεύει ότι τέτοια αχρείαστη συμπεριφορά «θα μας βάλει σε δύσκολη θέση». 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy