Λάρνακα: Προχωρούν οι προσφορές για νέα γήπεδα τένις και το αντιπλημμυρικό αντλιοστάσιο Τ1

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να προχωρήσουν οι προσφορές για δύο μεγάλα έργα του Δήμου Λάρνακας δηλαδή την κατασκευή νέων γηπέδων αντισφαίρισης και το αντιπλημμυρικό αντλιοστάσιο Τ1 της περιοχής Προδρόμου.
 
 Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας «μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να κατακυρωθεί η προσφορά για τη δημιουργία νέων γηπέδων αντισφαίρισης σε μια από τις συνολικά δέκα εταιρείες που υπέβαλαν προσφορές. Οι νέες εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν δίπλα από το Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας στη βάση σχεδιασμού που έγινε από το 2012 και το όλο έργο αναμένεται να στοιχίσει περίπου 1,1 εκατομμύρια ευρώ».
 
Πρόσθεσε  ότι «οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 12 – 14 μήνες και τα γήπεδα τένις πρέπει να μετακινηθούν από το χώρο που βρίσκονται σήμερα στην οδό Κιλκίς, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης του αρχαίου λιμανιού Κιτίου, πάνω από το οποίο υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας
 
Αναφορικά με το Αντλιοστάσιο Τ1, έργο που συνδέεται με το αντιπλημμυρικό κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και εκκρεμεί από το 2006,  ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές. Το έργο αναμένεται να στοιχίσει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ».
 
Σημειώνεται ότι η περιοχή Προδρόμου – Μητρόπολης – Χρυσοπολίτισσας είναι από τις πιο ευπαθείς στη Λάρνακα και το Αντλιοστάσιο Τ1 είναι ένα έργο το οποίο εκτιμάται ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα με τις πλημμύρες. Το έργο περιλαμβάνει τη συλλογή και παροχέτευση των ομβρίων υδάτων προς το αντλιοστάσιο από την περιοχή Μητρόπολης και τις οδούς Πατρών και Μαχαιριώτη, το ίδιο το αντλιοστάσιο και το σύστημα άντλησης.

Ακόμα προβλέπεται κατασκευή οχετών ομβρίων στην περιοχή των οδών Πετράκη Κυπριανού και Αναγεννήσεως, στο σχέδιο έχουν ενταχθεί και άλλες περιοχές της Λάρνακας, ενώ το αντλιοστάσιο Τ1 θα έχει δυνατότητα παροχέτευσης 11 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο.
 
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βύρα «ενδεικτικό του προβλήματος που αντιμετώπιζε η ευρύτερη περιοχή της πρώην λεωφόρου Στρατηγού Τιμάγια πριν την κατασκευή του μεγάλου καναλιού κάτω από το νέο δρόμο, είναι ότι το συγκεκριμένο κανάλι απορροφά 60 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο».
 
Ερωτηθείς για την ανάπλαση του υφιστάμενου κτιρίου του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας και την μετατροπή του σε πολυδύναμο Κέντρο, ο Δήμαρχος απάντησε πως «οι προσφορές για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να προκηρυχθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2018».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy