Λάβετε θέσεις…

10 χιλιάδες δρομείς στο σημερινό Μαραθώνιο Λεμεσού- ΓΣΟ

Με δέκα χιλιάδες δρομείς και 700 περίπου εθελοντές πραγματοποιείται σήμερα η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του τόπου, ο 9ος Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ.

Ο παραλιακός δρόμος της Λεμεσού θα ζήσει για άλλη μια φορά τις ανεπανάληπτες στιγμές της μεγάλης φιέστας, όπου πέραν των χιλίων αθλητών κατέφθασαν ειδικά από 50 χώρες. Εκτός από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμμετέχουν αθλητές από Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Κόγκο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία κ.ά..

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν όλες τις ηλικίες, αφού ο μεγαλύτερος δρομέας που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι 76 χρόνων και ο μικρότερος 6 χρόνων.

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου των 42,195 μέτρων θα δοθεί στις 9 το πρωί, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθούν, ο Ημιμαραθώνιος, ο Δρόμος Υγείας 10 χλμ, ο Ατομικός Δρόμος 5 χλμ, ο Εταιρικός Δρόμος 5 χλμ και ο Μαθητικός Δρόμος 1 χλμ.

Περίπου οι μισοί διαγωνιζόμενοι θα είναι στον Εταιρικό Μαραθώνιο 5 χιλιομέτρων, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 εταιρείες και οργανισμοί με έδρα την Κύπρο, ενώ στον Μαραθώνιο των 42,195 μέτρων θα τρέξουν περίπου 500 δρομείς.

Η διαδρομή θα περάσει και από τους έξι δήμους της Λεμεσού και εντάσσεται κάτω από το καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου IAAF.

Τάσος Τσαππαρέλλας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy