Λεύκωμα αφιερωμένο στην Αμμόχωστο

Λεύκωμα αφιερωμένο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εξέδωσε η Νέα Σαλαμίνα και καλεί όλους τους φίλους του σωματείου αλλά και γενικότερα όλους τους Αμμοχωστιανούς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, για να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη της κατεχόμενης μας πόλης:

«Μετά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Μνήμες Αμμοχώστου – 40 χρόνια νοσταλγίας», το περασμένο καλοκαίρι το Δ.Σ. της Νέας Σαλαμίνας έχει προχωρήσει στην έκδοση ενός ιστορικού λευκώματος, αφιερωμένο στην κατεχόμενη γενέτειρα πόλη μας Αμμόχωστο. Η έκδοση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού ρόλου του προσφυγικού σωματείου μας, να διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής στην Αμμόχωστο, ιδιαίτερα ανάμεσα στις νεότερες γενιές των Αμμοχωστιανών.

Η εκδήλωση του περασμένου Ιούνη, πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Αμμόχωστος – Επιστροφή» με μεγάλη επιτυχία στην παρουσία χιλιάδων φίλων της Νέας Σαλαμίνας καθώς και άλλων φίλων και συμπολιτών Αμμοχωστιανών. Μέσα από τραγούδια και ποίηση, η όμορφη και συγκινητική εκδήλωση μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε νοερά στους δρόμους, τις γειτονιές και τις παραλίες του Βαρωσιού, θυμίζοντας μας τις ομορφιές της πόλης μας. Ταυτόχρονα μέσα από την εκδήλωση αποτίσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες της Νέας Σαλαμίνας που θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας της πατρίδας μας.

Το λεύκωμα αποτελεί μια μικρή αναπαράσταση αυτής της εκδήλωσης και διανθίζεται από ποιήματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης και της κατεχόμενης πόλης των Βαρωσίων. Εκδόθηκε για να κρατά ζωντανές τις μνήμες και τις θύμησες όλων όσων εκδιώχθηκαν από την πόλη και να αποτελεί υπόμνηση στις νέες γενιές των Σαλαμιναίων και των Αμμοχωστιανών για τις ρίζες και τις καταβολές τους. Αποτελεί, επίσης, ένα πολύτιμο χριστουγεννιάτικο δώρο για κάθε Σαλαμιναίο, κάθε Βαρωσιώτη και για κάθε Κύπριο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy