Λέκκας, Φραγκούλης, Θαλασσινός κ.ά. στο Φεστιβάλ Α. Νάπας

Για 31η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει από τις 24 – 27 Σεπτεμβρίου, το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο περιλαμβάνει τραγούδι, χορό και παραστάσεις με διεθνούς κύρους ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων οι Μάριος Φραγκούλης και Deborah Mayer. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, δίπλα από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το Φεστιβάλ είναι μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική / πολιτιστική εκδήλωση, η οποία για 31 χρόνια έδωσε δείγματα αντίληψης αισθητικής, πολιτιστικής και ποιότητας ζωής ενώ αποτελεί διεθνή πόλο, σημείο αναφοράς για το τραγούδι, το χορό και την παράδοση. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει και φέτος διεθνείς καλλιτέχνες, χορευτικά παράδοσης και διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς προσφέροντας μία «ανάσα πολιτισμού» στις δύσκολες σημερινές συνθήκες».

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η παράσταση υπό τον τίτλο «Από τον Μάνο Χατζιδάκι στον Βασίλη Τσιτσάνη», με τον τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα και Φωνητικό Σύνολο υπό την Διεύθυνση της Ανδριάνας Σεργίδου. Συμμετέχουν επίσης η ομάδα Χορού Διάσταση και ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Διόνυσος.

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Beautiful things», με ερμηνευτές τους διεθνούς φήμης Μάριο Φραγκούλη και Deborah Mayer με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου υπό την διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η παράσταση με τον τίτλο «90 Χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» με τους Παντελή Θαλασσινό και Σοφία Παπάζογλου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι τα χορευτικά συγκροτήματα όπως το Τμήμα Παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων, ο Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας, το Χορευτικό Συγκρότημα από την αδελφοποιημένη Πόλη της Ρωσίας Ivanovo. Επίσης θα παρουσιαστούν εθελοντικές ομάδες ΑΓΟ Επαρχίας Αμμοχώστου, ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ανάδυση», το μουσικό σχήμα «Προσκυνητές», ο Ερασιτεχνικός Όμιλος Φρενάρους και οι Φιλαρμονικές της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και των Δήμων Μέσα Γειτονιάς και Λακατάμειας».

Πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος «αξιόλογο και ξεχωριστό κομμάτι του Φεστιβάλ είναι οι επιδείξεις παραδοσιακών επαγγελμάτων, η Γεωργική έκθεση και η παρουσίαση στην αυλή του Αγροτόσπιτου του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων. Επίσης διάφορες εκθέσεις θα εκτίθενται στο προαύλιο και στους γύρω διαδρόμους του Μεσαιωνικού Μοναστηριού της Αγίας Νάπας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy