Λεμεσός: Εκδήλωση Διαμαρτυρίας – «Όχι στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού»

Βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας μας αποτελούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τον Συνεργατισμό και δεν θα επιτρέψουμε το “ξεπούλημα του”, ανέφερε ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, βουλευτής Γιώργος Γεωργίου, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Επαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λεμεσού (πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού), όπου κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού.

Στην ομιλία του ο κ.Γεωργίου είπε πως “σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να σηκώσουμε ανάστημα και να βροντοφωνάξουμε ένα ηχηρό όχι στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού, προσθέτοντας ότι “η μονομερής απόφαση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας να βγάλει στο σφυρί τον Συνεργατισμό, αποτελεί μέγιστη πρόκληση”.

Διερωτήθηκε δε “πως είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών, τον Δεκέμβριο του 2016 να δηλώνει στη συζήτηση του προϋπολογισμού ότι θα επιστρέψει τον Συνεργατισμό στους πολίτες, στα μέλη του και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να τον ξεπουλούν;”

Ο Γιώργος Γεωργίου προειδοποίησε πως η απόφαση αυτή “συνιστά βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής οικονομίας” και τόνισε πως ο Συνεργατισμός αποτελεί την ναυαρχίδα της οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έστειλε ακόμη το μήνυμα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως “δεν θα παραδώσουμε αμαχητί τον Συνεργατισμό” και ότι “εντός και εκτός Βουλής, θα αγωνιστούμε νύχτα μέρα για να τον σώσουμε”.

Διαμήνυσε ακόμη πως, έστω και την υστάτη, μπορούν να γίνουν δεύτερες σκέψεις και να βρεθούν οι λύσεις “φτάνει να σκεφτόμαστε κυπριακά”, ενώ κάλεσε όλους να “μην ενδώσουν στις επιλογές των Βρυξελλών και των αγορών, που δεν τους ενδιαφέρουν ποιες είναι οι επιπτώσεις στα κράτη μέλη της”.

Τέλος ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κάλεσε το λαό και όλους τους συνεργατιστές “σε αντίσταση και πάλη”.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy