Λεωφορεία για μεταφορά εθνοφρουρών προτείνει το ΥΠΑΜ

Καλλιέργεια οδικής συνείδησης για να μπορούν να λειτουργούν και τα μέτρα που προτείνει η Εθνική Φρουρά, θέτει ως προϋπόθεση ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τα τροχαία δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται οι εθνοφρουροί.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι υπάρχουν 79 δρομολόγια τα οποία θα επαναλειτουργήσουν ώστε να μπορούν να μετακινούνται οι εθνοφρουροί και να μην χρησιμοποιούν ιδιωτικά οχήματα.

Θα δοθούν είπε για το σκοπό αυτό σειρά από κίνητρα όπως η ώρα προσέλευσης στα στρατόπεδα που θα είναι η ώρα επτά το πρωί για τις καθημερινές και 9 και 30 για αργίες και σαββατοκύριακα.

Ο κ. Φωκαΐδης διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η Εθνική Φρουρά προμηθεύεται κυπριακά φθαρτά με βάση τη Συμφωνία Πλαίσιο και διενεργεί επιπρόσθετους σχετικούς ελέγχους.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ οι βουλευτές Κώστας Κώστα και Γιώργος Βαρνάβα χαιρέτισαν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το υπουργείο Άμυνας για τη διακίνηση των στρατιωτών τονίζοντας ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση και επισήμαναν την ανάγκη συντονισμού των υπουργείων άμυνας και μεταφορών για τα δρομολόγια, ώστε να εξυπηρετούνται οι στρατιώτες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy