Λεωφόρος Χριστουγέννων reloaded

Με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων υποδέχεται και φέτος την περίοδο των Χριστουγέννων η Λευκωσία, με την Λεωφόρο Μακαρίου να μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις, δραστηριότητες, λούνα παρκ και πολλές εκπλήξεις.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση της Λεωφόρου Χριστουγέννων, και απεύθυνε παράλληλα ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο, να επισκεφθούν το κέντρο της Λευκωσίας και να περάσουν μαζί τους όμορφες, γιορτινές στιγμές.

Όπως είπε, η «Λεωφόρος Χριστουγέννων», μια πρωτοβουλία του δικτύου Εθελοντών Λευκωσιάζω ανοίγει και φέτος της πύλες της στη Λεωφόρο Μακαρίου και υποδέχεται από τις 7 του Δεκέμβρη μέχρι τις 2 του Γενάρη, μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ζήσουν παραμυθένια Χριστούγεννα.

«Όλα τα καθαρά της έσοδα θα διατεθούν όπως και πέρσι για τη στήριξη άπορων παιδιών του Δήμου Λευκωσίας. Παράλληλα μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου στη Μακαρίου λειτουργεί το φεστιβάλ Pop up, σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, με τριπλάσιο φέτος αριθμό καταστημάτων και πολλές συμμετοχές αναβιώνοντας την εμπορική δραστηριότητα της Λεωφόρου με ποικίλες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, προωθώντας πέραν της τέχνης και της δημιουργίας, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα», πρόσθεσε.

Φωταγώγηση δέντρου στις 12/12

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.nicosia.org.cy, είπε, μεταξύ άλλων, ότι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στον Προμαχώνα Ντ’ Αβίλα (Δημαρχείο Λευκωσίας), θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική –Χορωδία Νέων Δήμου Λευκωσίας και τη Μικτή Χορωδία Δημοτικών Σχολείων, στην Τάφρο Κωνστάνζα (περιοχή «ΟΧΙ») έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της που θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου, η «Παραμυθούπολη», με παγοδρόμιο, καρουσέλ, παιγνίδια και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά, το Σαββατοκυρίακο 13-14 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται και φέτος από τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Στασικράτους το γνωστό χριστουγεννιάτικο πάρτι, και στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασσιανού και δεξίωση με χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

«Τα εργαστήρια του Πολυεργαστηριακού Κέντρου θα είναι ανοικτά και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να τα επισκεφθούν και να αγοράσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών. Επιπλέον χορωδίες, φιλαρμονικές και μουσικά σύνολα, θα γεμίζουν τον Δεκέμβριο δρόμους και πλατείες της πόλης μας, χαρίζοντας μας ευχάριστες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Πέραν των πιο πάνω ο Δήμος, συναισθανόμενος τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, ετοιμάζει και παραδίδει και φέτος 600 Πακέτα Αγάπης σε συνανθρώπους μας, για την προμήθεια ειδικά αυτές τις μέρες, διάφορων χρειωδών, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να στηρίξει τις οικονομικά ευπαθείς και δυσπραγούσες οικογένειες εντός των δημοτικών του ορίων», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, στόχος τους ήταν και φέτος η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και οι οποίες φιλοδοξούν ότι θα χαρίσουν σε όλους την ευκαιρία, έστω γι` αυτή την εορταστική περίοδο, να αφεθούν στην μαγεία των γιορτών και να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην καρδιά της πρωτεύουσας.

100 στολισμένα έλατα

Η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λευκωσίας και Πρόεδρος του δικτύου Εθελοντών Λευκωσιάζω Λεώνη Ορφανίδου, στο δικό της χαιρετισμό είπε ότι μια μέρα πριν από τα επίσημα εγκαίνια της Λεωφόρου Χριστουγέννων, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, η Λεωφόρος θα γεμίσει με 100 έλατα.

Όπως ανέφερε, άνθρωποι της πολιτικής, ιδιώτες, εταιρείες, οργανισμοί και σχολεία, έχουν προαγοράσει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα «και θα τα στολίσουν δίνοντας αγάπη στους συνάνθρωπούς μας με την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγκαλιάζω».

«Στο κέντρο της Λεωφόρου θα στηθεί το δέντρο της τύχης, στολισμένο με δεκάδες πέταλα, σύμβολα της καλοτυχίας, τα οποία ο καθένας μας μπορεί να προμηθευτεί. Τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας», πρόσθεσε.

Ο Προϊστάμενος Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Γιάννος Σταυρινίδης, σε χαιρετισμό του είπε ότι ο Συνεργατισμός, ανέκαθεν, σε κάθε χωριό, σε κάθε κοινότητα και σε κάθε πόλη ήταν στο πλάι της τοπικής κοινωνίας στηρίζοντας τις προσπάθειες και τις δραστηριότητες τους στην παιδεία, στον αθλητισμό, στη ψυχαγωγία και κυρίως στη φιλανθρωπία η οποία ήταν συνυφασμένη με το συνεργατικό θεσμό.

«Αυτή την πρακτική των 105 χρόνων συνεχίζουμε δυναμικά. Στηρίζουμε τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο το κοινό καλό. Έχουμε βάλει στόχο να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που μας έχουν ανάγκη και στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου…Σύντομα θα εξαγγείλουμε τη νέα προσφορά του Συνεργατισμού προς άπορους συμπολίτες μας. Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε εντατικά τις προσπάθειες μας με σκοπό τη δημιουργία μίας κοινωνίας που να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Συνεργατισμός αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί το αποκούμπι του κυπριακού λαού. Αυτή είναι η φύση μας και σε αυτή παραμένουμε προσηλωμένοι», συμπλήρωσε.

Η υπεύθυνη προβολής εντύπων του Συγκροτήματος Δία Κατερίνα Κέστωρα, στο δικό της χαιρετισμό είπε ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες και από τη δική τους πλευρά καθόλη την περίοδο που θα είναι ανοικτή η Λεωφόρος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy