Λιλλήκας: Οι έδρες ανήκουν στα κόμματα και όχι στα πρόσωπα

146

Η 56η έδρα της Βουλής ανήκει στην Αλληλεγγύη αλλά ο ίδιος τήρησε αποχή αφού η Βουλή δεν μπορεί να ψηφίζει αντισυνταγματικά νομοσχέδια, δήλωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Μιλώντας στον Άστρα είπε ότι πρέπει να καθοριστούν αρχές οι οποίες θα πρέπει να καθορίζουν κάθε ψήφιση, όπως ο σεβασμός της λαϊκής κυριαρχίας και βούλησης όπως αυτή εκφράστηκε στις κάλπες, ο σεβασμός της απλής αναλογικής και του ποσοστού που έδωσε ο λαός στο κάθε κόμμα και στις έδρες που αναλογούν στο κάθε κόμμα με βάση το ποσοστό.

Συνεπεία τούτων, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας οι έδρες ανήκουν στα κόμματα και όχι στα πρόσωπα.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών καταλόγισε ευθύνες στον υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση διότι καθυστέρησαν να τοποθετηθούν επί του θέματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει πρώτα η συνταγματική αλλαγή και ύστερα η ψήφιση της νομοθεσίας.Επισήμανε ότι ο νόμος θα πάει σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή ή αναπομπή, εφόσον ο πρόεδρος πάρει γνωμάτευση από τον γενικό εισαγγελέα. Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Λιλλήκας, χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν αφού σήμερα κλείνει η προθεσμία των 45 ημερών που ορίζονται από το Σύνταγμα για αναπλήρωση της έδρας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.