Λίβανος: Χιλιάδες υποστηρικτές της Χεζμπολάχ διαδηλώνουν κατά της απόφασης Τραμπ

Με κεντρικό σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» διαδήλωσαν σήμερα χιλιάδες υποστηρικτές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, του προπυργίου της οργάνωσης, φωνάζοντας «Ιερουσαλήμ, αιώνια πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

«Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας» έγραφαν πολλά από τα πανό των διαδηλωτών που κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης και της Χεζμπολάχ. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ».

Η συγκεκριμένη διαδήλωση ήταν ειρηνική και δεν προκλήθηκαν επεισόδια, σε αντίθεση με τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στο βόρειο τμήμα της Βηρυτού.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ» προειδοποίησε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που προβλήθηκε στο τέλος της διαδήλωσης.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προέτρεψε το συγκεντρωμένο πλήθος να διασφαλίσει ότι η ανόητη αμερικανική απόφαση, η οποία ισοδυναμεί με επίθεση, θα είναι η αρχή του τέλους του Ισραήλ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy