Λόμπυ Γυναικών κατά ΠτΔ για ΕΔΥ

Την απογοήτευσή του με τη σύνθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) που διόρισε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών.

Μια κυβέρνηση που θέλει να χαρακτηρίζεται πραγματικά δημοκρατική και σύγχρονη πρέπει να διασφαλίζει την ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών σε όλα τα επίπεδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δημοκρατική, χωρίς την ισότιμη συμμετοχή του 51.3% του πληθυσμού, 60% του εκλογικού σώματος, 62.2% των εργαζομένων, και 60% των απόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”.

Δυστυχώς, σημειώνεται, η σημερινή ΕΔΥ όπως και το Υπουργικό Συμβούλιο και άλλα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Κύπρο αντικατοπτρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, δηλαδή ένα κράτος ανδρών, ένα κράτος πατριαρχικό που μάταια προβάλει τον εαυτό του ως δημοκρατικό και Ευρωπαϊκό.

Σημειώνεται ότι το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών αποτελείται από 9 γυναικείες οργανώσεις και ΜΚΟ και είναι ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών (ΕΛΓ). Το ΕΛΓ, με 2500 οργανισμούς μέλη σε 30 χώρες, είναι η μεγαλύτερη συμμαχία γυναικείων μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, συμπληρώνεται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy