Λονδίνο: «Ουδέν νεότερο» ως προς μετάβαση της Μέι στην Ελβετία

Δεν επιβεβαιώνεται από την Ντάουνινγκ Στριτ η πληροφορία που κυκλοφόρησε νωρίτερα στο Κραν Μοντάνα ότι η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα βρεθεί στο ελβετικό θέρετρο για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, τουλάχιστον υπό τα παρόντα δεδομένα.

Κυβερνητική πηγή είπε λακωνικά στο ΚΥΠΕ ότι «δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο» σε σχέση με την πάγια θέση του Λονδίνου, ότι δηλαδή η εκπροσώπηση θα διαμορφώνεται στο «κατάλληλο» επίπεδο ανάλογα με την πρόοδο που θα υπάρχει.

Από την πρώτη στιγμή η βρετανική κυβέρνηση άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάβασης της Πρωθυπουργού στην Ελβετία, εφόσον όμως η παρουσία της εκεί, μαζί με την παρουσία των ομολόγων της και από τις υπόλοιπες εγγυήτριες δυνάμεις, θα ήταν απαραίτητη για την επισφράγιση ή την τελική ώθηση μίας συμφωνίας μετά από «επαρκή» πρόοδο.

Πάντως διπλωματική πηγή σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει συνεχή ενημέρωση από την αντιπροσωπεία της στο Κραν Μοντάνα και αναμένει τις αποψινές εξελίξεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή η επίτευξη ικανοποιητικής προόδου.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή και το Σάββατο η κ. Μέι, όπως και ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται στο Αμβούργο για τη σύνοδο της G20.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy